hatarzar-epites-hidfo-ru
Jean Asselborn, Luxemburg külügyminisztere szerint Magyarországot ki kell zárni az Európai Unióból, amiért kerítést épített a határra, és akadályozza a tömeges bevándorlást.
Asselborn kedden a Die Welt német lapnak adott interjú során mondta, hogy Orbán Viktor politikája “rossz képet alakít ki az Európai Unióról”, mert “azt a látszatot kelti, hogy az unió csak prédikál az EU alapértékeiről, de nem tudja kikényszeríteni, hogy a tagállamok ezekhez tartsák magukat.”
A külügyminiszter szerint az Orbán-kormány “nem áll távol attól, hogy a menekültekre lövessen a határon”, emellett “korlátozza a sajtószabadságot és a bírói hatalom független működését”, és
ha ezek a feltételek tartósan fennállnak, Magyarországot átmenetileg, vagy akár véglegesen is ki kell zárni az Európai Unióból.
Asselborn szintén felháborodott azon, hogy a magyar kormány népszavazást kezdeményezett az idegen kultúrájú migránsok kényszerbetelepítéséről. Az október 2-i népszavazással Magyarországon az Európai Unióban egyedülálló módon, demokratikus úton lehet dönteni arról, hogy az emberek akarják-e közel-keleti és afrikai migránsokkal újranépesíteni az országot. Az Európai Unió összes másik tagállamában a kormány az emberek feje felett döntött a lakosság vallási és etnikai összetételének erőszakos megváltoztatásáról.


http://www.hidfo.ru/2016/09/kulugyminiszter-magyarorszagot-ki-kell-zarni-az-europai-uniobol/