Frontex Olaszország hidfo.ru
A Frontex uniós határügynökség száz embert küld Bulgáriába, hogy ott segítsenek a hatóságoknak a határok ellenőrzésében, az illegális határátlépések megakadályozásában.
Kedden a BNR Horizont hírportál arról számolt be, hogy 15 embert küldtek a határátkelőhelyekhez, a többiek pedig a török és szerb határszakaszokon járőröznek.
A lépés szimbolikus értékű; Bulgária és Törökország közös határa 259 kilométer hosszú, Szerbiával közös határa pedig 318 kilométer, így minden hat-hét kilométerre jut egy uniós határőr – nem beszélve a tengeri határszakasz védelméről, ahonnan szintén érkeznek migránsok.
Július 22-én Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök azt mondta, az ország egy újabb nagy migrációs hullámra kell készüljön, mert Törökország irányából egyre nagyobb számú illegális bevándorló próbál átszökni a határon. A határértések számának növekedésére Bulgária kormányának az volt a válasza, hogy döntést hozott egy kerítés építéséről a Törökországgal közös határszakaszra, melyre több mint 3 millió eurót különített el.


http://www.hidfo.ru/2016/08/szaz-hatarort-kuld-a-frontex-bulgariaba/