A Wall Street Journal beszámolója szerint a párizsi és brüsszeli terrortámadások elkövetői Belgium szociális hálójának számos előnyét élvezték. A nyugat-európai ország segélyen nevelte ki azokat a terroristákat, akik később tömeggyilkosságot követtek el.
A jelentés szerint az öt személy összesen 50000 eurót (mintegy 15 millió forintot) kapott, ebből látták el magukat a terrortámadások elkövetését megelőzően. Salah Abdeslam, aki a párizsi merényletekért volt felelős később, több mint 19 ezer euró munkanélküli segélyt kapott, amit még három héttel a terrortámadás elkövetése előtt is folyósítottak neki.
A november 13-én, Párizsban elkövetett terrortámadás során 130 ember veszítette életét. A vizsgálatok szerint Abdeslam logisztikai támogatást biztosított az öngyilkos merénylőknek. Később, március 18-án tartóztatták le a Brüsszel Molenbeek negyedében tartott rendőrségi rajtaütés során, majd áprilisban emeltek vádat ellene.
A brüsszeli terrortámadás napokkal azt követően történt, hogy Abdeslamot letartóztatták. A célszemély elfogását követően szövetségesei is akcióba lendültek: robbanások történtek a brüsszeli repülőtéren és egy az uniós hivatalok közelében található metróállomáson, ami 35 civil életét követelte. Mindkét terrorcselekményért a Daes vállalta a felelősséget. A terrorszervezet tagjait a nyugat-európai ország segélyen tartotta el, mielőtt civileket kezdtek gyilkolni.


http://www.hidfo.ru/2016/08/belgium-segelyen-nevelte-ki-a-terroristakat/