A kép illusztráció A kép illusztráció
Kölnben az újévi ünnepségek idején több mint ötszáz nő vált nemi erőszak, szexuális zaklatás, vagy rablás áldozatává. Rendőrségi jelentések szerint a bűncselekmények elkövetője mintegy kétezer migráns volt, akik közül eddig alig 120 főt sikerült azonosítani.
A Süddeutsche Zeitung német napilap nyilvánosságra hozta a Szövetségi Bűnügyi Hivatal Kölnben történt zaklatásokkal kapcsolatos dokumentumait, melyek igazolják, hogy afrikai és közel-keleti migránsok tömegesen vettek részt a német nőkön elkövetett nemi erőszakban.
Kölnben az újévi ünnepségek idején, egyetlen éjszaka alatt, a nyílt utcán több száz nő vált nemi erőszak, szexuális zaklatás, vagy rablás áldozatává. Később rendőrségi jelentésekből kiderült, hogy valamennyi bűncselekményt migránsok követték el, és sokan közülük a bűncselekmény elkövetése idején is menedékkérelmük elbírálására vártak.
A Süddeutsche Zeitung által kiszivárogtatott dokumentumok szerint
kétezer migráns vett részt a tömeges utcai erőszakban, de közülük eddig csak 120 főt sikerült azonosítani, és összesen 4 elkövető ellen született bírósági ítélet.
Az elkövetők törvény elé állítását akadályozza, hogy az Európai Unióba érkező migránsok több mint 90%-a semmilyen személyazonosító okmánnyal nem rendelkezik, a nyílt határok miatt pedig – félhivatalos becslések szerint – több százezerre tehető azok száma, akik a hatóságokkal való bármilyen érintkezést elkerülhettek a beutazás során, így regisztrálva sem lettek.
A német lap azt írja, a bűncselekmények többségét csoportosan követték el, és az elkövetők többsége afrikai országból származik. A kiszivárogtatott dokumentumokból kiderült, hogy az elkövetők többsége kevesebb mint egy éve tartózkodik Németországban. Tehát a tavalyi nagy migrációs hullámmal érkeztek, Angela Merkel meghívására.
Tavaly év végén egyetlen nap alatt mintegy hatszázan tettek feljelentést Kölnben, közel négyszázan Hamburgban, emellett számos más városban történtek hasonló bűncselekmények. Az év kezdetén a német sajtó napokon át elhallgatta a történteket. A tömeges nemi erőszak hírének nyilvánosságra jutásakor Angela Merkel szintén egy héten keresztül nem kommentálta a történteket; erre azt követően volt hajlandó – órákon belül -, hogy ellenzéki sajtóorgánumok felhívták a figyelmet a kancellár hallgatására.
Később nyilvánosságra jutott, hogy Svédországban is történtek hasonló, tömeges jellegű bűncselekmények, melyeket a sajtó ugyanilyen módon elhallgatott. Szemtanúként jelen lévő rendőrök beszámolójából kiderült, hogy az afgán menedékkérők csoportosan vadásztak a férfi kísérő nélküli nőkre, és a rendezvényen több nyilvános nemi erőszak történt.
A Szövetségi Bűnügyi Hivatal most kiszivárogtatott jelentése azt javasolta, hogy erősítsék a rendőri jelenlétet a nagyobb városok közterein. Német rendőrök azonban arról számoltak be, hogy felsőbb utasításra nem intézkedhetnek migránsok ellen, Kölnben szintén úgy történt a tömeges szexuális zaklatás, hogy a rendőrök gyakorlatilag végignézték, de nem intézkedtek, csak ha telefonos bejelentést követően arra utasítást kaptak.


http://www.hidfo.ru/2016/07/bizonyitott-ketezer-migrans-kovetett-el-szexualis-zaklatast-nemetorszagban/