brexit hidfo.ru
A brit kormány szombaton hivatalos választ adott arra a petícióra, ami második referendum kiírását követelte az uniós tagság kapcsán: ismételten közölték, hogy a Brexit referendum egy olyan szavazás volt, amit generációnként egyszer lehet megtartani.
Az Egyesült Királyságban tartott referendumot követően párhuzamosan számos petíció indult az uniós tagság fenntartása érdekében, valamint korábban is zajlott már az aláírásgyűjtés egy olyan petícióra, ami a népszavazásokra érvényes szabályok módosítását követelte. Az egyik ilyen, második referendumot követelő petíció több mint 4,1 millió aláírást szerzett – a brit törvények szerint százezer aláírás szükséges ahhoz, hogy a parlament vitát tartson az adott kérdés kapcsán. A tömeges tiltakozás ellenére azonban a kormány kiadta hivatalos közleményét, melyben eloszlatják az újbóli szavazással kapcsolatos reményeket.
“A miniszterelnök és a kormány korábbi döntését, miszerint ez egy generációnként egyszer megtartható szavazás, tiszteletben kell tartani. Most az Európai Unióból kilépés folyamatát kell előkészítenünk, és a kormány elkötelezett az irányba, hogy a brit nép számára a lehető legkedvezőbb feltételekkel végződjenek a tárgyalások.” – áll a közleményben.
Az Egyesült Királyság június 23-án tartott referendumot arról, hogy az ország kilépjen-e az Európai Unióból, melynek eredményei szerint a választók 51,9%-a megszavazta a kilépést. Ezzel 17,4 millió ember döntött az uniós tagság felmondása mellett.


http://www.hidfo.ru/2016/07/hivatalos-a-brit-kormany-elokesziti-az-europai-uniobol-kilepest/