2016. június 17., péntek

Szabadon grasszálnának tankjaikkal a jenkik, – Közép-Európában is

M1A1_in_Frankfurt

MTI: “Amerikai tábornok: megfontolandó egy európai “katonai schengeni övezet” létrehozása”

“Tovább kellene fejleszteni a NATO-egységek Európán belüli mozgásképességét, ezért megfontolandó egy “katonai schengeni övezet” létrehozása – jelentette ki Frederick Benjamin Hodges tábornok, az Európában állomásozó amerikai fegyveres erők parancsnoka pénteken Varsóban.
A tábornok az Anakonda-16 lengyelországi NATO-hadgyakorlat záróünnepségén beszélt erről, amelyet a varsói Nemzetvédelmi Akadémián tartottak Antoni Macierewicz lengyel nemzetvédelmi miniszter részvételével.
Hodges szerint a rendszerváltás utáni legnagyobb lengyelországi hadgyakorlat bebizonyította, hogy lényegében megvalósultak a 2014-es newporti NATO-csúcstalálkozó megállapodásai. Mindazonáltal szükség van arra, hogy tovább növeljék a szövetséges egységek Európán belüli mozgáslehetőségeit, valamint az együttműködési képességeket, hogy “a szövetséges egységek ugyanolyan ütemben tudjanak helyet változtatni, mint amilyenben a növekvő fenyegetéseket észleljük” – mondta a tábornok. Ennek érdekében meg lehetne fontolni “egy katonai schengeni övezet” létrehozását – javasolta, utalva a Németországban állomásozó amerikai csapatok határátlépésének nehézségeire.
Kilátásba helyezte a jövő évben egy, a lengyelországihoz hasonló nagyszabású NATO-hadgyakorlat megszervezését a Fekete-tenger térségében.” (Már a közép-európaiak felhasználásával kerítenék körbe Oroszországot. – Miért is van Déja vu érzésünk? – a szerk.)
“Antoni Macierewicz beszédében a hadgyakorlat védelmi jellegét hangsúlyozta. “A NATO a szabadságot, az emberi jogokat védi, ezt a célt szolgálta az Anakonda-16 is” – mondta”. (És nem esett fejére a mennyezet, ekkora szemérmetlen hazugság után… – a szerk.)
“A szárazföldi, légi és tengeri NATO-hadgyakorlaton hét gyakorlótéren mintegy 31 ezer szövetséges katona gyakorlatozott, köztük magyarok is.
Az Anakonda-hadgyakorlatokat 2006 óta rendezik meg kétévente Lengyelországban. Az idei – mely az eddigi legnagyobb volt – közvetlenül megelőzte a július elején esedékes varsói NATO-csúcstalálkozót, és első alkalommal volt hangsúlyosan szövetségi jellege.
A hadgyakorlaton első ízben részt vettek az önkéntesekből álló lengyel területvédelmi egységek is. Macierewicz áprilisban hagyta jóvá azt a koncepciót, melynek alapján Lengyelország védelmi struktúráiba a mintegy 35 ezer főt számláló területvédelmi erőt is bevonják. Ezeket az alakulatokat elsősorban a kelet-lengyelországi vajdaságokban hozzák létre.”
Ezeknek a többnyire fiatal önkénteseknek a hazaszeretetükre apellálva, s a régi nagy Lengyel-litván birodalomra való hivatkozással azt mesélik be, hogy Oroszország a fő ellenségük. Pedig Amerika az, aki ágyútölteléknek használná fel őket, a már régóta tervezett Oroszország elleni hadjáratában.
És ezt tenné az egész közép-európai fiatalsággal is, ha a többi ország vezetői hagynák. De eddig még csak a lengyelek álltak kötélnek. “Amerika a NATO örve alatt elkezdené ismét a hódítást kelet felé Európában, ha már a náciknak nem jött össze a ‘Drang nach Osten’, talán most sikerül elfoglalni Oroszországot, s megsemisíteni az orosz államiságot.” – gondolják a jenkik ostobán.
yankee_356
És ezt a piszkos munkát persze megint az európaiakkal akarnák elvégeztetni, csak a hódításból adódó profitot fölözné le az amerikai nagytőke. Ahogyan ez már régóta szokása. Népeket uszítva egymásra, hisz’ a háború a legjobb üzlet.
Ám Oroszországot még soha senki nem foglalta el. És most sem fogja.
Szabad Riport – MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése