Schiffer András hidfo.ru
“Szél Bernadettnek alig két nappal azután támadt neki a kormánylap, hogy Schiffer András minden párttisztségétől megvált.” – A Magyar Nemzet nevű lap szerint  a kormánymédia feltűnő gyorsasággal támadt Szél Bernadettre, miután lemondott az ellenzéki párt központi alakja.
Hétfő éjjel egy az Index.hu-n megjelent interjúval kapott nyilvánosságot, hogy távozik a politikából Schiffer András, az LMP társelnöke. Schiffer, aki Orbán Viktor és Vona Gábor után a harmadik legnépszerűbb pártvezető, augusztus 31.-től mond le mandátumáról, és azt mondta, nem indul a 2018-19-es választásokon. Bár a volt pártvezető határozottan kijelentette, hogy az országgyűlési választásokon nem indul, a hosszadalmas interjú során nem zárta ki annak lehetőségét, hogy jelöltként indulna egy esetleges közvetlen elnökválasztáson, ha az ellenzék valamilyen módon sikeresen kikényszeríti azt.
Simicska Lajos újsága, a Magyar Nemzet azt írja, hogy a kormánysajtó közvetlen Schiffer bejelentését követően “lejárató-kampányt kezdett” az LMP még talpon maradt ismert karaktere, Szél Bernadett ellen.
A bejelentést feltűnő gyorsasággal követte a kormányközeli Magyar Idők Szél Bernadettre rárontó cikke. A zöldpárt eddigi társelnökének a lap szerint olyan bűnök róhatóak fel, mint hogy „kezdőként egy multinacionális cégnél dolgozott”. – írták.
A lap részletesen közli Szél Bernadett válaszát is, miszerint ő már 16 évesen Soros-ösztöndíjat nyert, majd “kőkeményen végigtanulta” az amerikai egyetemet, mielőtt visszatért Magyarországra és belépett a politikába.
Az utóbbi hetek belpolitikai vitái nyilvánvalóvá tették a közvélemény számára, hogy Soros György nemcsak civil szervezetek sokaságát működteti (támogatja) Magyarországon, de Soros pénzalapjai gondoskodtak a rendszerváltás utáni politikai garnitúra tekintélyes hányadának kineveléséről. A kormányrészről Soros-finanszírozottsággal vádolt liberális baloldal ennek köszönhetően nem tudott hatékonyabb ellenérveket felhozni saját mentségére, minthogy a kormányfő és a kormányszóvivő is Soros György ösztöndíjával indította politikai pályafutását.

http://www.hidfo.ru/2016/06/az-lmp-vedelmere-kel-simicska-ujsaga/