Philip Hammond hidfo.ru
Phillip Hammond brit külügyminiszter szerint az Egyesült Királyság továbbra is része maradna az európai közös piacnak, miután kilép az Európai Unióból. A britek nem hátat fordítanak Európának, hanem egyszerre akarnák megtartani az együttműködésben rejlő gazdasági előnyöket, és a politikai önrendelkezést.
A külügyminiszter vasárnap az ITV-nek nyilatkozva azt mondta, a kilépést követően elsődleges célnak tekintik a közös piachoz való hozzáférés biztosítását. Hammond egyúttal azt is kijelentette; nem fogják elsietve hivatalos úton is értesíteni az Európai Uniót a kilépésről – erre vélhetően akkor kerül sor, amikor már valamiféle megállapodás született arról, hogyan zajlanak majd a kilépéssel és az új gazdasági együttműködésekkel kapcsolatos tárgyalások.
Hammond kijelentése szerint a brit kormány egyelőre az Európai Unió tagjaként és a korábbi viszonyok mentén folytatja munkáját, egészen David Cameron lemondásáig, amire várhatóan októberben kerül sor. A külügyminiszter nem árult el részleteket arról, hogy kik esélyesek a kormányfői posztra és a Konzervatív Párt elnöki székére, de azt egyértelműen kijelentette, hogy ő nem akarja vezetni se a pártot, se az országot, emiatt egyik posztra sem jelölteti magát.

http://www.hidfo.ru/2016/06/a-kozos-piacra-tovabbra-is-igenyt-tartanak-a-britek/