2016. március 20., vasárnap

Szíria

lőv
A hét elején nagy garral bejelentette a “Dzshebhat an-Nuszra”, hogy 48 órán belül…-most aztán…hű-meg ha…! Hát kissé megkéstek a 48-órán belüli rettenetes és elsöprő erejű offenzívájukkat a kormányerők ellen. Ha pedig ez volt “AZ A” beharangozott nagy offenzíva-ami tegnap számukra igencsak gyászos eredményt hozott-hát jobban tették volna, ha elhalasztják! De még inkább, ha eleve elvetették volna még a gondolatát is.
Hama tartományban a kormányerőktől származó jelentések szerint ugyanis tegnap szokatlan méretű latorpróbálkozásokat tapasztaltak Madadzhine és Rabayya települések környékén. Komolyan is vették a műsort. Aminek a vége az lett, hogy már annak is örült volna a terrorhorda, ha üres kézzel távozhat. De hát a legtöbb latoregyed nem tudott távozni sehogy. Örökre ott maradtak.
Igaz, a harcokban hat szír katona iselesett, három pedig megsebesült.
Deir ez-Zor tartományban a tartományi főváros és Mayadeen közötti főútvonal tekintélyes szakaszát már a kormányerők uralják. Itt nagyon pórul járt az ISIS-falka. Latorjai jó részét elküldte Palmürába. Azok tekintélyes hányada ott pusztult. Amelyek még életben maradtak, út hiján visszafelé menekülni nem tudnak! A Thayyem olajmezőt is bebukták. Szóval ráfaragtak cudarul.
Homsz tartomány kalifátusista pribékjei számára is rosszul végződött a tegnapi nap. Tall al-Bard környékén ismét öngyilkos autóbombákkal próbálkoztak. Az orosz légierő le is rendezte a kérdést. A Quraytayn városában fészkelő isisisták a földhöz szegezve kénytelenek hallgatni palmürai bűntársaik könyörgését valami segítségért, de az orrukat sem merik kidugni a városból. Az ugyanis a biztos véget jelenti számukra.
Pedig hát Palmüra patkányainak bármilyen segítség jól jönne!
Daraa tartományban, Anhul falunál mondhatja el az an-Nuszra horda, hogy “sikert” értek el. Már amennyiben sikernek nevezhetik, hogy támadásukat lekontrázta a szír hadsereg!-de valamiért megálltak. Így aztán a fele latorállomány még lélegzik!
Raqqa városának ISIS martalócai számára nem volt sikeres a tegnapi nap. Egy igen nagy fészküket szórta meg a “maradvány” orosz légierő. A raqqai latorzsoldlistáról legalább százhúsz pribéknevet le is húztak. Ráadásul két “emír” is kifeküdt a tegnapi légitámadás miatt. Ali Musa al-Shavah és Abu Farah pusztulása miatt nagy a latorajvék Raqqában.
Aleppo tartományban tegnap ismét az “Élet Útját” próbálta megkaparintani az an-Nuszra banda, egy eléggé erőtlen próbálkozással. Ott is veszett mind a huszonöt lator.
Aleppotól északra egy kicsivel, belháború dúl. A “Szabad Szíriai Hadsereg” és a “Dzshabhat al-Shāmīyah” nevű egyesült martalócbandák vívnak életre-halálra az ISIS-hordával Al-Kamaliyah és Yucca térségében. Utóbbiak esélyesei a harcnak. A kurdok és a hadsereg érdeklődve figyeli az eseményeket. Ha elérkezettnek látják az időt, majd beavatkoznak, és igazságot tesznek.
http://www.balrad.com/2016/03/20/sziria-88/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése