De elöször egy idézet Drábik János Uzsoracivilizáció c. könyvéböl:
"Évi egy millió fontot jövedelmező vagyonát Rhodes Lord Rothschildra hagyományozta 1888-ban írt harmadik végrendeletében azzal, hogy hozzon létre egy titkos társaságot, amely befejezi életművét. Az alapításra 1891 márciusában került sor. A társaságot Lord Rothschild megbízásából Lord Alfréd Milner vezette. Ennek az angliai központtal működő Rhodes Társaságnak hívták később a legbelsőbb irányító testületét Round Table-nek (Kerekasztalnak). A többi országban létrehozott helyi szervezeteit pedig Round Table Csoportoknak nevezték."

------------------------------

A kerekasztalból mára egyfajta "kódszó" lett: minden olyan elit-szervezet, melynek a nevében benne van ez a szó, az szabadkömüves.

Mint például:

Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala nyitott, politikai pártoktól független, önkéntes és informális intézmény, amely a szlovákiai magyar szervezetek egyeztető fóruma.
(valójában a szlovákiai magyar politikát, kulturát és közéletet erösen befolyásoló szabadkömüves központ)

Ezen kívül a Kerekasztal munkájában részt vehetnek olyan jeles személyiségek, illetve vállalkozók, akik sokat tettek a közösség érdekében. A jeles személyiségek köre behatárolt: Kossuth-díjas írók, professzorok, szlovákiai magyar Európai Parlamenti képviselők. A vállalkozók köre meghívásos alapon történik, azok kerülnek megszólításra, akik anyagi eszközeikkel vagy egyéb módon nagyon komolyan járultak hozzá a szlovákiai magyar intézményrendszer fejlesztéséhez.
(tehát egyértelmüen elitista szervezet, mely rátelepedett a szlovákiai magyarság teljes intézményrendszerére, s amely nem demokratikus, hanem meghívásos alapon müködik, mint egy titkos társaság/testvériség)

... A Kerekasztal szervezési lebonyolítója a Fórum Kisebbségkutató Intézet.
Dátum: 2011. november 11

(11/11/11, a 11-es szám mint a halál szimbóluma a Kabbalában?!)

A kerekasztal tagszervezetei:

A fent linkelt listán jól látható, hogy szinte az egész szlovákiai magyar közélet szabadkömüves irányítás alatt van, s a szervezet lényegében az 1989 elötti Kommunista Párt szerepét tölti be, azzal a különbséggel, hogy míg a kommunisták nyíltan telepedtek rá mindenre, addig ezek a legnagyobb titokban próbálják tenni ugyanezt. Vajon mi szükség van a nagy titkolózásra?

Egyszer volt alkalmam beszélgetni egy volt kerületi MKP elnök egyik bizalmasával, s az röhögve mondta, hogy valójában már több szabadkömüves van a jelenlegi közéletben, kultúrában, vállalkozói szférában és politikában mint amennyi kommunista telepedett rá anno 1989 elött a társadalom szféráira.

A szervezet úgy müködik mint egy testvériség. Akárcsak a testvérek, a tagok néha öszintén utálják egymást, s rivalizálnak is egymással, viszont van egy közös "anyukájuk", aki megszabja nekik az irányt, megszabja, mikor miröl mit javasolt mondani, különösen a politikában és a közéletben, de nemkülöben még a kultúrában is. "Anyuka" szabja meg a tabutémákat is. Így tudják elfojtani a rendszerellenes kritikát szinte mindenhol, még akár a színdarabokban is.

A szlovákiai magyar kulturális élet az elmúlt 10-15 évben olyan silánnyá lett, hogy ettöl szerintem még a kommunizmus idején is jobb volt.

"Anyuka" székhelye Somorján van, a Kisebbségkutató Intézetben és a Kerekasztalnál.

A Kerekasztal "szóvivöje" jelenleg egy Tokár Géza nevü alak. Bár nyilvánosan "jelentéktelenebb profilt müködtet", csak mint egyszerü politikai kommentátor cikkez néha az Új Szó napilapban, furcsa módon nem okoz neki problémát sajtótájékoztatókon beülni a két jelenlegi szlovákiai magyar párt elnöke, Bugár Béla és Berényi József közé.

Balról: Berényi, Tokár és Bugár

Továbbá szeret az interneten is irkodni, a saját neve ill. a "jclayton" nicknév alatt, például:

Szerzö: Tokár Géza (viszont lásd az URL-ben a "jclayton" nicket)

Egy kis betekintés "jclayton" sötétebb oldalába, a néhai kukac.sk fórumon, ahol már 2009-2010-ben nagyon aktív volt ez a nicknév, itt például egy másik fórumozót zaklat azért, mert a másiknak nem tünik túl hihetönek a 2001. szept 11.-i merényletek hivatalos verziója:


Vajon miféle ember képes a szept 11-i merényletek hivatalos verziójának ilyen odaadó védelmezésére? Aki erre képes, az bármire képes.

Minél gátlástalanabb és kétarcúbb valaki, annál nagyobbak az esélyei a szervezeten belül az elömenetelre.

Amikor a "központban" úgy hiszik, hogy a jövöben változhat a közhangulat, például radikalizálódhat mélynemzeti irányba (vagy ök maguk akarják a helyzetet radikalizálni), akkor ennek megfelelöen új kezdeményezések felfuttatásába vágnak bele. A lényeg az, hogy az új (radikális) kezdeményezés élére is szabadkömüvesek kerüljenek.

Halász Béla: Nem szabad meghasonulnunk!

A Kerekasztal KB tagjai

Csemadok (Hrubik Béla), Diákhálózat (Kovács Balázs), Fontos vagy! Mozgalom (Boldoghy Olivér), Fórum Információs Központ (Öllös László), Fórum Kisebbségkutató Intézet (Tokár Géza), Galánta és Vidéke Társulás (Horváth Adrián), Gútáért Polgári Társulás (Halász Béla), ...


Vajon Béla is rajonghat a numerológiáért? Lásd az elsö cikkeinek a dátumait: 31/1-én , majd 13/3-án nem kevesebb mint öt cikk.

(Szabadkömüves) színház az egész világ.

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=188:2016-03-20-12-12-01&catid=23:belfoeld&Itemid=60