dkh
A szíriai polgárháború eseményei “ketyegnek” tovább. Főként Homsz-tartományban, annak is a délkeleti részén-Palmüránál. Ahol-a jelentések szerint-végső fázisába lépett az ISIS-hordával való leszámolás. A harcok már az ősi romváros központjában zajlanak.
Tegnap már a dolgok menetébe beavatkoztak a KA-35-ös “Alligátor” és az Mi-28 N harci helikopterek is. Ezeket a szerszámokat orosz személyzet működteti. A “Nursi-hegy” martalócainak legnagyobb bánatára. Sultan bin Abdul-Rahman kalifátusi had-és kényúr sem tud már beszámolni élményeiről.
hk
Palmüra urát ott látták utoljára, ahová egy thermobarikus bomba becsapódott. Nem is keresték egy pillanatig sem a cafatjait, mert az álmoskönyvek szerint ahová egy ilyen szerkezet bejelentkezik, ott fölösleges bármi után is kutakodni. Az elkövető egyébként a “visszamaradt” orosz bombázó volt.
De Homsz tartomány egyéb területein is folytatódik a szír kormányerők offenzívája a dzsihadista patkányhordák elpusztítására.
Hama provinciában Mafkar Al-Sharqiya falunál szintén az orosz légierő “maradványa” csapott le. Itt is az ISIS húzta a rövidebbet.
Deir ez-Zor tartományban a kormányerők megszerezték tegnap késő délutánra a Thayyem olajmezőt. Ami teljességgel működésképtelen, de birtoklása nagy jelentőségű. Ugyanis félúton fekszik a tartományi főváros és Mayadeen között, és ide nagyon közel van már Mohassan városa. Ami még a sátánfattyak kezén van.
Aleppo tartományban a szír légierő ténykedett. Hanasserben a csapásaikban ismét vezért bukott az ISIS latorhorda. Itt Hassan Aboud latorvezér és számtalan pribékje került a veszteséglistára.
Raqqa tartományban Al-Qasr településnél délnyugatra Jabal al-Arab-tól hevesen ellenálltak a pribékek a kormányerők támadásának. Egy ideig.
A Törökország délkeleti részében fekvő Adana városában az éjszaka négy robbanás is történt. A hírek “több sebesültről” tesznek említést.
A robbanások egy kereskedelmi központ kamionparkolójában történtek. A beszámoló szerint az első robbanás biztosan robbantás volt, a többi az azt követő tűzvész miatt keletkezhetett.
http://www.balrad.com/2016/03/19/sziria-87/