Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) bejelentette: nem vesz részt a menekültek Törökországba toloncolásában. Ugyan az EU megállapodott a törökökkel, arról, hogy miként fogják végrehajtani a menekültek kitoloncolását, nincs hír. Még a görögök sem tudják, akik egyre nehezebben kezelik a gyarapodó tömeget.
Komoly csapás érte az Európai Uniós és Törökország közötti megállapodást a menekültekről, miután a legnagyobb segélyszervezetek bejelentették, hogy nem működnek együtt Brüsszellel annak végrehajtásában – közölte a brit Guardiannel egy magas rangú görög tisztviselő, aki szerint egyelőre nem világosak a paktum működési feltételei sem.
Az UNHCR azzal indokolta tevékenységének beszüntetését a görög szigeteken felállított befogadóállomásokon, hogy azok a közelmúltban „fogva tartó” állomásokká alakultak, ahonnan a migránsokat előbb-utóbb visszatoloncolják Törökországba. Az ENSZ segélyszervezete után nem sokkal az MSF is hasonló bejelentést tett. A nemzetközi orvosszervezet közlése szerint nem szeretne részt venni a tömeges kitoloncolásban, mert szerintük az ellentmond a nemzetközi jognak.
Melissa Fleming, az UNHCR szóvivője közölte: „az UNHCR nem részese az Európai Unió és Törökország megállapodásának és nem vesz részt a visszatoloncolásban vagy fogva tartásban.
Marie Elisabeth Ingres, az MSF görögországi missziójának szóvivője szintén közleményt adott ki. „Nem hagyjuk, hogy a támogatásunkat tömeges kitoloncolásra használják fel és visszautasítjuk, hogy egy olyan rendszerrel működjünk együtt, amely nincs tekintettel a menedékkérők és migránsok humanitárius igényeire” – áll az erősebb hangvételben megírt kommünikében…
mari
(Forrás: atv)
Bal-Rad komm: “…visszautasítjuk, hogy egy olyan rendszerrel működjünk együtt, amely nincs tekintettel a menedékkérők és migránsok humanitárius igényeire…”
-Ha jól értjük a dolgot, eme jeles szervezetek KIZÁRÓLAG AZ EURÓPA FELÉ ÁRAMLÓ, MOZGÁSBAN lévő migránstömeg humanitárius igényeit hajlandóak szolgálni!
Ha országok úgy döntenek, hogy lezárják határaikat a számukra nem kívánatos ILLEGÁLIS BEHATOLÓK ELŐTT, akkor a megállított migránshorda akár ott is rohadhat meg a segélyszervezetek szerint! Ők ugyan a helybenjáróknak-
PLÁNE A VISSZAFORDULÓKNAK, VISSZAFORDÍTOTTAKNAK, FÖLTARTÓZTATOTTAKNAK nem hajlandók segíteni! Humanitáriusan.
Merthogy azokon FÖLÖSLEGES ÉS ÉRDEMTELEN DOLOG SEGÍTENI, AKIK NEM EURÓPÁBA TARTANAK!
Fölkapta a vizet a BEFEKTETŐ?! George Soros megsértődött?! Haragszik?!