Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában emlékeztetett; a terrorista fenyegetések korábban nem nevesítették Magyarországot. Nem vagyunk Európa közepe, hazánk mégis felkerült az Iszlám Állam célpontjainak listájára.
Magyarországot és Portugáliát említette név szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, mint következő lehetséges európai célpontot. Bakondi György a Kossuth Rádiónak nyilatkozva azt mondta: nem tudják, miért épp hazánkat nevezte meg a terrorszervezet. A belbiztonsági főtanácsadó egyúttal azt is kijelentette, a hatóságoknak nincs tudomásuk hazánkban működő terrorista sejtekről. “Magyarországon nem jellemző az iszlám radikalizálódás, mert a magyar embereknek és a kormánynak normális kapcsolata van az országban élő muszlim közösséggel.”
Bár Bakondi tagadja, hogy a hatóságoknak tudomása lenne a hazánkat érintő terrorfenyegetés okáról, egy korábbi interjú arról árulkodik; a titkosszolgálatok nagyon is tisztában vannak azzal, miért vált Magyarország a terroristák célpontjává. Szeptember 17.-én Horváth József, a polgári elhárítás és a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese a Magyar Időknek adott interjú során azt mondta;
“Magyarország az iszlám szélsőségesek kiemelt célpontja, hiszen Franciaország mellett itt él a legnagyobb zsidó közösség.”
Horváth József akkor úgy fogalmazott: Európa felült egy puskaporos hordóra, az unió meghatározó vezetői pedig maguk gyújtották meg a kanócot. Elmondása szerint a tömeges bevándorlással kimeríthetetlen utánpótláshoz jutottak a vallási alapon szerveződő extrémista csoportok. Európa gyakorlatilag importálta a Közel-Kelet vallási konfliktusait, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a menekültek többségére jellemző a szélsőséges antiszemitizmus. Hazánk azért vált célponttá, mert itt kellő létszámú zsidó közösség él ahhoz, hogy amiatt értékes célponttá váljunk a muszlim radikálisok számára.
Október 14.-én Feldmájer Péter a Magyar Időknek nyilatkozva azt mondta, az európai zsidóság túlnyomó része el fog tűnni, amennyiben a muszlim bevándorlás ilyen ütemben folytatódik. A Mazsihisz volt elnöke szerint az iszlám világban felnövő embereket abban az eszmében nevelik, hogy a zsidó államot el kell törölni a térképről. “Ilyen tömegek európai letelepedésével megszűnne a biztonság, mert a közel-keleti konfliktust ide exportálnák, és ez objektív értelemben az itteni zsidó közösségek végét jelentené.”


http://www.hidfo.ru/2016/03/az-itt-elo-zsido-kozosseg-miatt-valhatott-celpontta-magyarorszag/