A Rzeczpospolita lengyel napilap által rendelt újabb közvélemény-kutatás szerint a fiatalabb generációhoz tartozók abszolút többsége támogatná a nemzeti határellenőrzés helyreállítását az Európai Unión belül, miközben határozottan elutasítja a migránsok befogadását.
A felmérésből kiderült, hogy a 18 és 24 év közöttiek 80%-a akarja az Európai Unió tagállamai közt a határellenőrzés helyreállítását. Ugyanezen korcsoport 84%-a határozottan ellenzi, hogy az ország közel-keleti migránsokat fogadjon be.
Az IBRiS közvélemény-kutató intézet által végzett mérés szerint ez a válasz leginkább a fiatalokra jellemző – a teljes lakosságra vonatkozó adatok szerint a lengyelek 50%-a támogatja a határellenőrzés helyreállítását, 47%-a pedig ellenzi. A 18-24 éves korcsoport az integráció visszafordításának legaktívabb támogatója.
Korábban egy másik közvélemény-kutatás, az Onet.pl mérése jutott arra az eredményre, hogy a lengyel lakosság 73%-a tart a terrorveszélytől, és többségük a terrorfenyegetés elhárítása egyetlen módjának a közel-keleti migránsok be nem beengedését tartja. Utóbbi mérés azonban még a Brüsszelben történt öngyilkos merényletek előtt készült. A Párizsban történt novemberi terrortámadás óta stabilan 10%-kal növekedett a migránsok befogadásának elutasítottsága, és ugyanerre számítanak a brüsszeli merényletek következtében.

http://www.hidfo.ru/2016/03/a-nemzeti-hatarellenorzes-helyreallitasat-tamogatjak-a-lengyel-fiatalok/