Paks — Műkörmös, fitneszedző után találtunk egy óvónőből lett újdonsült földbirtokost! Nagyné Baracsi Éva paksi óvónő ugyanis kerek ötszázmillió forintért nyert el egy 210 hektáros földet az állami árverésen decemberben.
Vélhetően ő sem az óvónői fizetéséből kaparja össze a félmilliárd forintos vételárat, hiszen befolyásos férje állhat mögötte, aki a paksi atomerőmű bővítésért felelt egészen tavaly áprilisig.
Nagy Sándor volt a paksi beruházás vezére
Nagy Sándort 2012-ben nevezte ki a kormány a 12 milliárd eurós (3700 milliárd forint) gigaberuházást vezénylő Paks II. Zrt. élére, ő írt alá valamennyi lényeges dokumentumot az orosz féllel.
Tavaly márciusban magas rangú állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adta át neki Seszták Miklós fejlesztési miniszter, majd pár héttel később – némileg váratlanul – Londonba költözött, az Atomerőművek Üzemeltetőinek Világszövetségé­ben (WANO) kapott egy igazgatói posztot.
ns
Seszták Miklós magas rangú állami kitüntetést adott át Nagy Sándornak

Amikor feleségét kerestük az óvodájában, kiderült, hogy ő is Londonban van.
– Szabadságon van, de időnként haza szokott jönni – mondta az egyik munkatársa, de amikor megtudta, hogy milyen ügy miatt hívtuk, zavartan, sietve elbúcsúzott.
Kerestük férjét is a londoni munkahelyén. Arra lettünk volna kíváncsiak, honnan teremtik elő a félmilliárd forintos vételárat, de lapzártánkig nem reagált. Nagy Sándor az állami tulajdonú paksi atomerőműben dolgozott világéletében, közben tett egy kis kitérőt a szintén állami Magyar Villamos Művekben.
Annyi bizonyosnak látszik, hogy Nagyék nagyon akarták a Duna melletti, kiváló minőségű, egybefüggő birtokot a Tolna megyei Gerjenben.
Komoly verseny volt ugyanis a földért: 400 millió forint volt a kikiáltási ár, amit százmillió forinttal tornásztak fel a liciten.
Sok pénz, jó kapcsolat
Nagyéknak a jelek szerint nemcsak sok pénzük van, hanem rendkívül jó kapcsolataik is lehetnek az árverést lebonyolító Nemzeti Földkezelő Alapnál. Másképp ugyanis nehezen magyarázható, hogy egy évvel korábban miért az óvónőként dolgozó Baracsi Éva pályázatát találták a legjobbnak, amikor haszonbérlőt kerestek az értékes földterületre.
ger
Íme az óvónő földje
(blikk)
Bal-Rad komm: “…honnan teremtik elő a félmilliárd forintos vételárat…”
Honnan-honnan? Hát Londonban dolgoznak! Itthoni óvónői fizetésből nem telne! Nappal az asszonyka feketemosogat, éjszaka meg…óvónősködik! Babysitterkedik! Ráadásul mostmár meg is nyugodhatnak! Döbrögink rájuk is kiterjesztette megvédő szárnyait! Elvégre működik a NER! Albionban is!
Néha-néha hazalátogat az asszonyka! Hát persze! A diploma miatt! A gazdadiplomát adó kurzus gyakorlati képzéseire. Merthogy azokon meg kell ám jelenni!
Méghogy jó kapcsolat…? Londonban! Oda kellett a jó kapcsolat! Itthon minek? Hiszen ŐK MAGYAR GAZDÁLKODÓK voltak eddig is! Ezért is vásárolhatták meg ezt a nyomorult kis nadrágszíjparcellát a “Földet a MAGYAR GAZDÁKNAK”! NER-akción.
Még hogy “kapcsolat”? NER!