2016. január 21., csütörtök

Tegnap folytatódott Damaszkusz déli külvárosaiból a “Jaish al-Islam” nevű bűnbanda vezérének-Zahran Alloushnak-a kinyuvasztása miatt félbeszakadt latorevakuáció.

Mintegy 4000 dzsihadista pribék hagyhatta el bántatlanul-büntetlenül, jókedvűen bűntetteik színhelyét Al-Kadam, Al-Aswad és Yarmouk kerületekből.
Raqqába települtek át a “Dzshabhat en Nusra” és az ISIS bandatagok az ENSZ szervezésében és felügyelete mellett.
Ugyancsak tegnap mintegy ötszáz-korábban elmenekült-szír család tért vissza Damaszkuszba.
Aleppo tartomány légterében a szír légierő szorgoskodott, a martalócok pedig a földön Aran, Aula, Al-Bab, Tadef, Dayr-Hafir és Berlehin környékén emiatt pusztultak mint a legyek. Bustan al-Basha falunál a “százat egy csapásra” akció volt. Al-Balat falu, valamint Al-Dar Mahat és Al-Safira városok dzsihadistái is megizzadtak tegnap. Őket a kormányerők földi csapatai szurtyongatták meg.
Homsz tartományban főként az ISIS férgek sínylették meg a kormányhadsereg offenzíváját. Taniet-Rashid és Mahassa El Kariateyn térségéből sokukat szólította magához Allah.
Deir ez Zor középső és keleti városrészeiben egyáltalán nem volt életbiztosítás a martalóclét. Ayyash és El Hamidiya Bazaar kerületekben kimondottan rossz ómen volt banditának lenni. Hasakah városrészben viszont forgandó volt a hadiszerencse. Az ottani állóháborúban a kormányerők is sok embert vesztettek. Tizenkét kormánykatona elestét jelentették a kerületből. Kb. ugyanannyi lator pusztulhatott el.
Szíria északkeleti csücskében, az iraki határr menti Al-Hasaka területén az orosz felderítés komoly földi munkálatokra figyelt fel, egy régen fölhagyott légibázis területén. (Ebben a térségben a kurdok az “urak”, akiket az USA apanázsol.)
kurdy
Kiderült, hogy a repülőtér rendbetételén ügyködnek, amit az amerikaiak rendeltek meg saját használatra. A dologról a damaszkuszi kormánynak nem volt tudomása, a munkálatokra pedig végképp nem adta áldását. Hogy Szíria szuverenitása…? Még mit nem! Amerikai érdek, oszt’ jónapot!
http://www.balrad.com/2016/01/21/sziria-41/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése