2016. január 18., hétfő

Szíria

Egy furcsa-és talán mindenki számára meglepő-fordulattal folytatódik Szíriában az orosz katonai kontinges háborúja. Ez pedig a latrok által megszállt területek nélkülöző lakosságának humanitárius megsegítése, amely minden jel szerint legalább akkora jelentőséggel bír, mint a banditák elleni fegyveres harc.
seg
Deir er Zor térségében tegnap is dúlt a hadviselés eme dícséretes módja, ami viszont megintcsak nincs ínyére az ISIS patkányhordának. A segélyszállítmányokat ledobó repülőgépekre lődözgetnek bőszen, de hát valami olyasmi ez, mintha légpuskával lődöznének a zuhanó repülésben lévő sasra. A szállítógépek pedig igencsak pontosan céloznak. Tegnap Deir er Zor repülőtere mellé terítettek közvetlen. A reptér erői pedig gondoskodnak arról, hogy csak a civilek juthassanak a szállítmányokhoz.
Persze az elsődleges feladatot-a latorirtást-is szorgosan folytatta/folytatja a “SojguAir Zrt.”
Deir ez Zor térségében roppantul heves harcok dúlnak a kormányhadsereg, és a dzsihadista kutyfalkák között. A sátánfajzatokhoz váratlanul vadiúj amerikai felszerelések érkeztek. Mindezzel együtt is nem áll jól a szénájuk! Nagyon nem áll jól!
Tall-Hamis Tall al-Hasakah és Khol helységekben is rajtaütött a kormányhadsereg az ISIS-férgeken.
Ayaysh, Bgeliya, Jafri, Tel Karoun, Al-Hussein és Al-Hamidiya Bazaar területein is pusztulnak a fenevadak. Nagyvad is terítékre került tegnap. Abu Hamza al-Ansari nevű ISISA-banditafőnököt is hidegre vágták a kormányerők légicsapásai.
Daara-tartományban Sheikh Miskin mellett az ún “Szabad Szíriai Hadsereg” 2500 új latort vetett be a katonaság offenzívájának megtörésére. Amit sikerült is bizonyos mértékig lelassítani. Viszont a külváros két épülettömbjébe befészkelődött terroristák maguk kínálták fel a szír légierőnek a lehetőséget. Az meg nem lacafacázott. Csak Allah a megmondhatója, hogy abban a banditakaptárban hány martalóc pusztult el egy szempillantás alatt.
Latakia-tartományban a kormányerők tegnap estik rendet raktak Faukani-Kurt, Kurt-Tahtani, Beit Arif, Dzhuret el-Ma-Kezeli Dzhuret-Abboud és számos környékbeli kisebb településen.
Kelet-Gutában továbbra is elkeseredett utcai harcok-mi több: helyiségharcok-dúlna a kormányerők és a pribékek között. Itt állóháború alakult ki.
Hama provinciában Narbe-Nafs elfoglalásáért indított az este a szír kormányhadsereg támadást. Az akcióban a szír légierő is részt vesz.
Aleppo tartomány Maranaz nevű településénél a kurd milíciák aprítják a “mérsékelt” terrorbandák állományát.
http://www.balrad.com/2016/01/18/sziria-38/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése