2016. január 18., hétfő

A mára virradó éjszaka viszonylagos nyugalomban telt Donbassz frontjain. Persze nem mindenhol, és nem minden baj nélkül.

ukrajna1-326x235
A Donbassz déli részén a pufferzóna DNR oldalán fekvő Kominternovo falut mára virradóan ismét bombázta Valcman latortüzérsége. Három helyi súlyosan megsebesült a támadásban.
Donyeck “Kijev” lakókerületét is több latorgránát érte el az éjszaka. Áldozatokat szerencsére ez az attak nem követelt, viszont üzemképtelenné vált a kerület egyik fűtő gerincvezetéke. Emiatt jelenleg sincs fűtés mintegy ezerötszáz kerületi lakásban, valamint egy iskolában és egy poliklinikán.
At Európai Emberjogi Bíróság megkezdte a Kijev latorhada által Donbasszban elkövetett emberiség ellenes és háborús búntettekről szóló donbasszi beadvány tanulmányozását a Római Statutum 53. cikkével összhangban-jelentette be ma Donyeckben Alekszej Zsigulin, a Donyecki Népköztársaság Jogi Kamarájának elnöke.
Ennek alapján megnyílik a LEHETŐSÉGE az elkövetők nemzetközi büntetőjogi felelősségre vonására.
bas
Eduard Baszurin DNR katonai szóvivő sajtótájékoztatóján bejelentette: információik szerint a kijevi latorhad sorozott állománya vonakodik teljesíteni a Donbassz elleni parancsokat. Ezért aztán Valcmanék egyre több importmartalócot csoportosítanak Mariupol és Sirokino környékére. Elsősorban is lengyel, grúz, és arab országokban végzett eredményes toborzómunkának köszönhetően.


http://www.balrad.com/2016/01/18/donbassz-113/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése