2016. január 31., vasárnap

Szíria martalócmentesítése továbbra is erőltetett ütemben zajlik. A levegőből és a szárazföldön egyaránt zajlik a brigantibandák fölszámolása.

Aleppo, Hama és Latakia tartományokban folytatódott a kormányhadsereg offenzívája.
A II. Orosz Front is csúcsra van pörgetve. Ők a humanitárius segítséget szórják az égből.
Sopánkodnak a martalócok, hogy nem hozzájuk hullik az ellátmány Deir ez-Zornál. Kísérletet is tettek a megkaparintásra. Rossz ötletnek bizonyult. Mert a beszerző út során összeakadtak a kormányhadsereg egységeivel.
A Damaszkusz közeli “Yarmuk”-táborban tegnap ismét párját ritkítóan heves testvérháború tört ki az “Dzshabhat an-Nuszra” bűnbanda és a dzsihadista sátánfattyak között. Bár inkább mondható a történésekről, hogy fölizzott a “testvérháború”!
A Golan-fennsíkon Quneitra tartományban az “Ahrar al-Sham” nevű dzsihadista bűnszövetkezet ugrott tegnap fejjel a falnak. A “Dzshabhat an-Nuszra” testvérszervezettel karöltve. Úgy vélték, hogy praktikus dolog lesz nekirontani a kormányhadsereg 9. páncéloshadosztálya 90. dandárjának. A Tel-Krum nevű domb térségében, a számukra lehető legroszabb helyen rohamoztak. A hadsereg tankjai ugyanis a dombon voltak. Jó és megbízható szerkezet amúgy a Kalasnyikov, de tankok ellen nem elég hatásos. Fordítva viszont igaz az állítás. És mivelhogy a pribékeknek csak Kalasnyikovjaik voltak jószerével, az eredmény nem lehetett kétséges. Győztek a magasabban lévő tankok. Pedig két teljes órán keresztül rajzottak a domb felé a dzsihadista pribékek.
http://www.balrad.com/2016/01/31/sziria-49/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése