Némi csendeskedés után fölhangosodott a “tűzszünet” Donbasszban! (Merthogy tűzszünet van.)
Az elmúlt 24 órában a valcmanisták 224 (!) alkalommal nyitottak tüzet Donbassz DNR-közigazgatási területének különböző településeire. Ebben a számba nincs belefoglalva a 82 milliméternél kisebb kaliberű lőszerszámokból leadott támadások száma.
A DNR Védelmi Minisztériumának tájékoztatása szerint a leginkább bombázott helyek a donyecki repülőtér, Szpartak, Donyeck “Volvo-Center” kerülete.
Szépen megszórták Kijev pribékjei Zsabicsevot, és Alekszandrovkát is.
Nem hagyták unatkozni persze Gorlovka és Zajcevo lakóit sem.
A DNR déli végein folyamatosan lövik 122-es tarackokkal és aknavetőkkel Szahankát és Kominternovot.
A Luganszki Népköztársaság határvidékén aknavetőzték Kalinovot, és ágyúzták Lozovojet.
http://www.balrad.com/2016/01/30/donbassz-117/


Mára virradóan Gorlovkát és északi elővárosát-Zajcevot-egész éjjel bombázta a valcmanista pribékhorda. Gorlovka “Hmelnyickij” kerületében több tömbházat is találat ért. Áldozatai a terrornak nincsenek, mert a gorlovkaiak éjszakáikat a pincékben töltik.
Zsabicsevo és Donyeck “Kijev” lakókerülete is szerepelt a latortüzérség ma éjszakai műsorán.
Akár már meg se említsük-csupán a korrektség miatt-a donyecki repülőtér és Szpartak mára virradó ostromát. Annyira megszokott. Némi “változatosság” ezen a téren, hogy mára virradóan a “Peszkin túli” területekről lőtte a repteret és a falut Nyalókakirály latorhada.
Épp egy tucatnyi lator harapott fűbe tegnap este a luganszki frontszakaszon, Szcsasztyje közelében. A Szeverszkij Donyec partján aknára futott egy kijevi “Ural” teherautó. Az esemény olyan horderejű, hogy arról Kijevben is megemlékeztek. A históriás szerint “18 ATO harcos berúgott, és szémnonoxidmérgezést kapott, amelybe 12 belehalt.”
Tegnap volt egy esztendeje annak, hogy Donyeck “Kujbisev” kerületének kultúrpalotája előtti parkba belőttek a repülőtéren körbezárt pribékek. A bűncselekménynek hét donyecki lakos esett áldozatul.
ak
dak


http://www.balrad.com/2016/01/31/ismet-evfordulo-volt-donbasszban/