2016. január 27., szerda

Miközben a kormány folyamatosan azt mantrázza, hogy mindent megtesz a családokért, a gyermekes fiatalok közel fele azon töpreng, hogy egy másik országban kellene szerencsét próbálni.

Apának lenni jó, biztat minket a kormány mostanában már plakátokon is, vagy például ebben a szobahőmérsékletű videóban:
És ez így, ebben a tálalásban ma Magyarországon legfeljebb annyira igaz, mint az, hogy a menekültek tavaly nyáron idejöttek és elvették a magyarok munkáját. A jómódú szereplők és lakásbelsők jócskán felüllövik az átlagmagyar valóságot.
Miközben a kormány úton-útfélen azt mantrázza, hogy mindent megtesz a családokért és családbarát politikát folytat, az emberek nem ezt érzik. A magyar fiatalok, akik családot alapítanának, nyomorognak és azon törik a fejüket, hogyan menekülhetnének el a családbarát Magyarországról.
Mire tippel, a gyermeket nevelő 20-35 évesek mekkora arányban képesek időben befizetni a számláikat?
Alig több mint a negyedük. A „maradék” 71 százalék az elmúlt egy évben megcsúszott a fizetéssel, gyakran nem is egy számla esetében, és nem azért, mert nem figyelt, hanem azért, mert éppen nem tudott fizetni – derült ki az Intrum Justitia Európai Fogyasztói Fizetési Jelentéséből. A nemzetközi pénzügyi szolgáltató tavaly ősszel Európa 21 országában 22 ezer fogyasztótól gyűjtött információt, hogy átfogó képet alkothasson mindennapi pénzügyeikről, fizetési moráljukról, gazdasági várakozásaikról.
A kutatásból az is kiderült, hogy leginkább a gyermekes fiataloknak gyűlik meg a baja a számlákkal, a gyermektelen magyar fiatalok “csupán” 59 százalékának voltak ilyen problémáik. Az a gyermekesek és a gyermektelenek esetén is igaz, hogy amennyiben késtek a fizetéssel, ezt általában több mint egy számla esetében tették. A különbség viszont jelentős: a több számlával késés a gyermekesek több mint felére jellemző, míg a gyermektelenek esetén ez a szám “csak” 39 százalék.
Magyarán a gyermekes magyar fiatalok vannak a legrosszabb helyzetben. Ha a teljes magyar lakosságot vesszük, a 63 százalékával fordult elő az elmúlt 12 hónapban, hogy egy vagy több számláját nem tudta időben kifizetni.
csb
Elvándorolnának
Az eredmények alapján nem meglepő, hogy a kutatásban megkérdezett fiatalok 44 százalékának már megfordult a fejében, hogy külföldre költözzön. Ez magasabb, mint az egyébként is magas 35 százalékos magyar átlag. A gyermekes fiatalok az átlagnál magasabb arányban hagynák el az országot, 41 százalékuknak fordult már meg ez a fejében. A gyermektelen fiatalok között még többen gondolkodtak már ezen, a kutatás szerint a 45 százalékuk.
A végzettség alapján már nagyobb a különbség, a felsőfokú végzettségűek 30 százaléka, az ennél alacsonyabban képzettek 48 százalékának jutott már eszébe, hogy külföldre költözzön.
Az elvándorlási szándék mögött nem csak az gyanítható, hogy elégedetlenek a pénzügyeikkel, hanem az is, hogy a kilátásaik sem valami fényesek. A kutatás szerint a fiatal felnőttek többsége meglehetősen pesszimista mind az ország, mind a saját agyagi körülményei tekintetében. A gyerekeseknek csak a tizede érzékelt gazdasági javulást az elmúlt időszakban, és a fiatal felnőttek 65 százaléka látja úgy, hogy a gazdasági helyzet romlott Magyarországon.
Sokan mennek külföldre
Noha riasztóak az eredmények, igazából semmi meglepő nincs. Régóta látszik, hogy most egy ideig megállíthatatlan a magyarok elvándorlása, és a hivatalos statisztika szerint az ütem még jelentősen emelkedik is. Minden évben egy közepes város lakosságának népességével, 31 500 emberrel csökken az itthoniak száma, itthon pedig az agyelszívás és a kontraszelekció riasztó méreteket ölt.
csb
A tényleges kivándorlás ráadásul ennél jóval nagyobb lehet, mert a belső uniós határok megszűnése óta nem kell a tagállamokba irányuló munkavállalást olyan módon lepapírozni, amelyből azok pontosan visszakövethetőek lennének.
London már évek óta a második legnépesebb magyar városnak számít, az Egyesült Királyságban körülbelül 350 ezerre teszik a magyar munkavállalók számát, de Németországba és Ausztriába is nagyobb városnyi lakosság költözött már ki.
A Tárki felmérése szerint a 25 év alattiak 39 százaléka külföldön képzeli el a jövőjét, a tanulók között ez az arány 45 százalékos. A teljes lakosságban ez az arány 15 százalékos. Az utóbbi adat is jóval magasabb, mint például 2005-ben, amikor még csak a lakosság 5-6 százaléka tervezte a kivándorlást.
A KSH egyik szakértője egy 2014-es nyilatkozatban úgy saccolta, a szülőképes korú magyarok 7-8 százaléka él külföldön, 2004 környékén ez az arány még egy-két százalék volt.
(Forrás: HVG)
Bal-Rad komm: “…Minden évben egy közepes város lakosságának népességével, 31 500 emberrel csökken az itthoniak száma…a fiatal felnőttek többsége meglehetősen pesszimista mind az ország, mind a saját agyagi körülményei tekintetében…”
-Hát igen! A Szózat emlékeztető sorai: “…Áldjon vagy verjen sors keze, Itt élned ‘s halnod kell…” kevesek, ha fiataljaink az éh, dög és fagyhalálra látnak több esélyt, semmint az emberi életre. Mert a Szózat mantrázása mellé jó lenne egy kis szociális biztonság is! Nem csak az Intrum Justitiaval való kommunikáció!
Fiataljainkat nem hatják meg a qrmányzati szervezett párkeresők, a szaporodásra ösztökélő felszólítások, a csaliként bedobott nemmzetthyszínű csomagolású CSOK-és NOK csapdák. ŐK létbiztonságra, kiszámítható jövőképre vágynak, amelyben képesek emberi életet élni. Huszonegyedik századit, európait!
Fiataljaink vágynak legalább két gyerekre, három szobára, négy kerékre! Ám a többségük számára a kilátás csak egy izzasztó mókuskerék! És ez még a jobbik eset.
Sokadszor állapítjuk meg itt a Bal-Rad-on, hogy a helyzet minden vonatkozásban katasztrofális! Amit már a “Magyarország jobban teljesít!” és hasonló qrmányzati diadaltirádák sem képesek elfedni! Pedig komoly igyekezet van rá!
Az utolsó óra utolsó percében vagyunk!
Ha rövidesen nem történik alapvető-RENDSZERSZINTŰ VÁLTÁS-Magyarország örökre elvész!
A rendszerváltás óta elszenvedett veszteség már így is olyan mértékű, hogy annak pótlása egyszerűen lehetetlen! Az ország óriási problémája viszont az, hogy minden politikai maffia hazug módon ezt eltagadja! Amivel viszont csak a válság elmélyítését szolgálják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése