2016. január 27., szerda

A Golan-fennsíkon tanyázó “Ahrar al-Sham” és “Dzshabhat en Nusra” banditahordák minden képzeletet felülmúló, egymással való marakodása talán a tegnapi nap legfontosabb harci híre Szíria-ügyben.

Öröm nézni ahogyan a martalócok egymásnak ugrottak. Hihetelen mértékben irtják egymást.
A szír kormányerők Sheikh Miskin környékén újabb településekről verték ki a pribékbandákat. Felszabadult Nava, Itbay, Dailami.
org
Aleppo tartományban a légicsapások Aveyshiya, Biza, Vadiya, Jubb-Gabsha, Jubb es Safa, Jubb al Calabi, Rasmi al-Alam, Szin, Taiba, Tell Rifaat, Tuman, Sheikh -Dann és Al-Bab terrorbandáit ritkították. Ez pedig annak a jele, hogy a kormányhadsereg tankjai is hamarosan megjelennek.
Deir el-Jamalnál “mérsékelt” martalócok támadást indítottak a kurd milícia ellen. Nagyon rossz ötlet volt.
Török oldalról ismét muníció érkezett a “An-Nusra Dzshabhat” részére a Aleppotól északnyugatra 12 kilométerre fekvő Hraytanból. Még az úton oda is veszett az egész szállítmány. A levegőből észrevették.
Egyébként pedig a török határ mentén al-Hasakah környékén a kurdok nagyon szurtyongatják az IÁ hóhérbrigádot.
A határmenti Al-Rabija elfoglalását követően tegnap a kormányerők bevonultak a turkomán terroristák környező falvakban lévő fészkeibe is. Készültek az alkalomra. Az Oleg Peskov orosz pilótát legyilkoló bűnbanda falujába a Peskov arcképével díszített pólóban érkeztek. Persze élő-eleven latorra ott már nem akadtak. Amely latoregyedeknek lehetősége volt rá, átszeleltek a török oldalra, és ott dühöngenek.
Homsz Az-Zahra lakónegyedében két öngyilkos dzsihadista féreg 24 civilt megölt, mintegy százan súlyosan megsebesültek.
http://www.balrad.com/2016/01/27/sziria-46/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése