A Maradék-Ukrajna keleti végeinél lévő Harkovtól mintegy 30 kilométerre fekvő Selkosztancija nevű faluban komoly gondok keletkeztek.
Pontosabban a faluban az amerikai hadsereg által működtetett biológiai laboratóriumban. Egész konkrétan az történt, hogy kiszabadult onnan valamiféle halálosnak bizonyult “sertésinfluenza vírus”.
vef
A kijevi junta hadseregének húsz katonája már belehalt a fertőzésbe mintegy két hét alatt, másik kétszáz pedig Dnyepropetrovszk és Harkov kórházaiban van karantén alatt.
Eduard Baszurin DNR katonai szóvivő szerint valamiféle rezisztens vírusról van szó, amelyre nem hatnak az eddig ismert gyógyszerek. Ezt az újfajta vírustalálmányt Kaliforniában alkották meg az amerikai katonai kutatók, és szállították Maradék-Ukrajnába. Az orosz határ közelébe. Hogy miért? No ez jó kérdés.
Ugyanakkor Oroszország Harkov-régióval szomszédos délnyugai régióiban, Rosztov na Donu, Volgograd és Belgorod régiókban hirtelen ütötte fel a fejét a SARS-vírus. Ez is valamiféle “állatinfluenza”, ami a normál influenzával együtt jelenleg is “hódít”. De megnövekedtek az influenzás megbetegedések Donbasszban is, bár tegnap már a járvány csökkenéséről számoltak be.


http://www.balrad.com/2016/01/27/amerikai-virologiai-fegyver-szabadult-el-harkovnal/