TÖRÖKORSZÁG TÖBB PÉNZT AKAR A MENEKÜLTEK FELTARTÓZATÁSÁHOZ

A török miniszterelnök, Ahmet Davutoğlu pénteken Berlinben tárgyal, de már azt megelőzően bejelentette igényét.
bav
Az Európai Uniónak a korábban ígért hárommilliárd euró támogatásnál lényegesen nagyobb pénzügyi segítséget kellene juttatnia Törökországnak a migránsválság megoldására – vélte Ahmet Davutoğlu török kormányfő a dpa német hírügynökségnek adott, pénteken közzétett interjújában, a berlini német–török kormánykonzultációt megelőzően.
„Nem koldulunk pénzt az EU-tól” – jegyezte meg a miniszterelnök, ugyanakkor hozzátette: „ha komolyan vehető a terhek megosztására irányuló politikai akarat, le kell ülnünk, és a válság minden részletéről beszélnünk kell”. Davutoğlu úgy vélte, a hárommilliárd eurós támogatás csupán arra elég, hogy jelezze, létezik a politikai akarat.
Brüsszel azt várja Ankarától, hogy csökkentse az égei-tengeri görög szigetekre Törökországból érkező menekültek számát. Az EU a tavaly november végi brüsszeli EU–török csúcstalálkozón jóváhagyott akcióterv értelmében nyújt pénzügyi segítséget Törökországnak, és ennek fejében a török kormány vállalja határőrizetének megerősítését, a menekültek ellátásának javítását, valamint a hathatós közreműködést az embercsempész-hálózatok felgöngyölítésében. Az EU-tagállamok között mindenesetre már ez az összeg is éles vitákat váltott ki.
Törökország eddig mintegy kilencmilliárd eurót fordított a menekültekre – mondta Davutoğlu, és emlékeztetett arra, hogy jelenleg 2,5 millió szíriai és további 300 ezer iraki menekült él török területen.
Bizakodóan nyilatkozott a kormányfő Törökország EU-tagsága kapcsán, annak ellenére, hogy Angela Merkel német kancellár néhány napja azt mondta, az országnak addig még hosszú utat kell megtennie. Az EU és Törökország kapcsolatában az elmúlt három hónapban nagyon pozitív változás történt, és biztos vagyok benne, hogy az ország egy nap az európai közösség tagja lesz – mondta a török kormányfő.
(MTI)
Bal-Rad komm: A török cumit úgy meg szívta az EU, mint egy torkosborz! Szép lassan vitte be az erdőbe a brüsszeli bolondokat az ankarai maffia, és most ott tévelyeg mind, a kitalálás esélye nélkül. A Kardigan banda legkevesebb 12 milliárd eurot követelne. 9 milliárdot már a migránsokra költött, 3 milliárdot ajánlott az EU! Plusz azért némi jatt is kéne még!
KÖZBEN PEDIG A MIGRÁNSOK ÖZÖNLENEK! ANKARA PEDIG VÍGAN ZSAROL! BERLINBEN!
Berlinben lengeti be Davutoğlu, hogy még legkevesebb hárommillió migránst tud ráereszteni az EU-ra! De ha még adnak nekik minimum 4000 eurot per koponya, meg vízummentességet, meg egy kis baksist!-talán tudnának segíteni! Mert amúgy a hajlandóség az meg van ám az ankarai maffia részéről!
Az EU-pedig FIZETNI FOG! Összesen nem 12 milliárdot!-jóval többet! Mert a tarifa az mindig nőni fog. Ráadásul migráns sem lesz kevesebb!
Pedig…!
Pedig van megoldás!
Tegnapi szíriai jelentésünkben írtuk, hogy VISSZATÉRT OTTHONAIBA 500-KORÁBBAN ELMENEKÜLT-SZÍR CSALÁD! Mert lakóhelyük immáron biztonságosnak itéltetett. Az orosz légierő, és a szír kormányhadsereg ténykedésének köszönhetően. Mert kitakarították a környékből a terroristákat.
Ez az ötszáz család NEM AZ EU-felé vette az irányt! Inkább visszamentek-HAZA!
Namármost! Mi lenne akkor, ha az EU inkább ezt a megoldást forszírozná?
Értjük mi!-persze hogy értjük! Nem értjük mi a dolog lényegét. A TERV! Azt meg kell valósítani! Hogy is tudnánk mi azt felérni a magunk egyszerű gondolkodásával!
A TERV FÉLIG MÁR MEGVALÓSULT! BE KELL (!) FEJEZNI!
Davutoğlu NEM VÉLETLENÜL Berlinben adta elő az igényt Bundesmuttinak!




Merkel: Az illegális migrációt legálissá kell tenni

Törökország vállalta, hogy minden lehetséges intézkedést megtesz a területéről az Európai Unióba irányuló menekülthullám csillapításáért, ehhez pedig megkapja az Európai Unió 3 milliárd eurós pénzügyi támogatását – mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a német-török kormánykonzultáció után.

Angela Merkel a két kormány első közös tanácskozása után Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az illegális migrációt csak Törökországgal együttműködve lehet visszaszorítani az Égei-tengeren.
Az “illegális migrációt legálissá” kell tenni az embercsempészet felszámolásával, a görög-török uniós külső határ biztosításával és “legális kontingensek” átvételével – mondta a német kancellár.
Javítani kell továbbá a Törökországban élő szíriai menekültek helyzetét – tette hozzá, kiemelve, hogy számuk már elérte a 2,5 milliót, és köztük csaknem egymillió gyerek van. Az uniós támogatást és a német-török migrációs dialógus nevű akcióterv programjait ennek a Törökországban “vendégként” számon tartott csoportnak a szolgálatába kell állítani, egészségügyi ellátást, munkalehetőséget, a gyerekeknek iskolát kell biztosítani – mondta Angela Merkel. Üdvözölte, hogy az ankarai vezetés megnyitja a munkaerőpiacot a szíriai állampolgárok előtt.
Elmondta, hogy a közös programokat a következő uniós csúcsig, február 18-ig ki kell dolgozni, és aznap az uniós tagországok vezetőinek értekezlete előtt ismét egyeztetést tartanak a török kormányfővel a brüsszeli osztrák nagykövetségen.
Ahmet Davutoglu kiemelte, hogy országa negyedik éve egyedül, a nemzetközi szervezetek segítsége nélkül küzd a szíriai polgárháború miatt megindult menekülthullámmal.
A török kormányfő – aki a német kancellárral folytatott megbeszélés előtt egy interjúban jelezte, hogy a 3 milliárd euró csak a kezdet lehet, Ankara sokkal több pénzügyi támogatásra tart igényt – hangsúlyozta, hogy a menekültválság nem csak Törökországra vagy Németországra tartozó válság, és egyetlen ország sem tudja egyedül megoldani, ezért össze kell fogni.
Törökország az utóbbi hetekben-hónapokban tett lépésekkel egy sor eredményt elért már, például a nem Szíriából érkező szír állampolgárokra kivetett vízumkötelezettség bevezetése révén heti 41 ezerről 1100-ra csökkent az érkezők száma.
Angela Merkel kérdésre válaszolva elmondta, nem érzi úgy, hogy egyedül maradt a menekültválságban követett politikájával, amelynek “alapjain” február 18. után sem változtat majd, amikor Brüsszelben mérleget vonnak az EU és Törökország közös akcióterve végrehajtásának alakulásáról.
Nem segít hozzá a válság megoldásához, ha “minden ország csak saját magáért” küzd és egyoldalú lépéseket tesz. Inkább “összeurópai” megoldást kell kidolgoznia, a válságot kiváltó okokkal kell foglalkozni és valamennyi uniós tagország érdekében meg kell óvni a belső határőrizet nélküli schengeni övezet egységét – mondta a német kancellár, kiemelve, hogy mindezt “nagyon mély meggyőződéssel” vallja.
Hozzátette, hogy ragaszkodik az EU-ban elhatározott intézkedések végrehajtásához, így egyebek között az uniós menedékkérő-regisztrációs központok (hot spotok) kiépítéséhez, és “nagyon erősen odafigyel” majd, hogy haladás történjék ezekben a késésben lévő ügyekben.
Ahmet Davutoglu hangsúlyozta: “Angela Merkel és Németország nincs egyedül”, Törökország a német és az uniós partnerekkel “kéz a kézben” törekszik a válság rendezésére.
Az egyéves előkészítés után megtartott konzultáción a német és a török kormány hat-hat minisztere vett részt, köztük a belügyi, a külügyi, a gazdasági és a védelmi tárca vezetője. A tanácskozásról kiadott közös nyilatkozatban a berlini és az ankarai vezetés egyebek között hangsúlyozta, hogy az “illegális migráció fenyegeti a regionális stabilitást”, és erre a kihívásra a lehető leggyorsabban és a terhek megosztásával kell válaszolni.
A dokumentum szerint a felek egyetértettek abban, hogy “lényegesen” ki kell terjeszteni Törökország és az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) együttműködését, és tovább kell mélyíteni a német és török belügyi, biztonsági együttműködést.
A nyilatkozatban az is szerepel, hogy a vízumliberalizációról folytatott tárgyalások során arra kell törekedni, hogy 2016 októberétől megszűnjék a török állampolgárok vízumkötelezettsége a schengeni övezetben.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…arra kell törekedni, hogy 2016 októberétől megszűnjék a török állampolgárok vízumkötelezettsége a schengeni övezetben…”
Az pedig alig fél év! No meg a sokmilliárd euro is ADDIGRA megérkezzen az EU-tól Ankarába. És AKKORTÓL meg fog szűnni a migránsáradat. CSAK TÖRÖK TURISTÁK fognak érkezni Európába. A Schengen-zónába. Ami vagy lesz vagy nem! De közúton még mindig a legpraktikusabb lesz a magyar provincián keresztül haladniuk. És a sok török turista útlevelét simogatva gondolja majd a déli CSODAGYODA láttán, hogy a Davutoglu-Bundesmutti alku kényelmes megközelítést, és ép bőrrel való megérkezést garantál. Jó esetben még tisztelegnek is az udvarias magyar rendőrök a határátkelőkön.
Kb. erre számíthatunk a német lotyó és a cigánymaffia közötti alku eredményeként.
EURÓPA LEGÁLIS ÉS ÖSZTÖNZÖTT MUSZLIM ELÖZÖNLÉSÉRE!