2016. január 22., péntek

Donbassz és Maradék-Ukrajna

A legújabb “tűzszüneti megállapodás” óta csak a Donyecki Népköztársaság területét az utóbbi 24 ótában 153 (!) alkalommal sértette meg a kijevi junta latorhada.
82-estől 120 milliméteres kaliberig mindenféle aknavető és tarack bevetésre került a valcmanista bűnbanda részéről. Ennek “köszönhetően” Telmanovoban egy DNR milicista életét vesztette mára virradóan.
Folyamatosan bombázzák Nyalókakirály latortüzérei Zajcevot, és Gorlovka északi peremkerületeit.
Sztaromihajlovka, Alekszandrovka, a “Trudovszka” bányaüzem, Zsabunki és Szpartak szintén állandó ostrom alatt állnak.
A donyecki repülőtér, valamint a város Petrovszkij lakókerületét szintén latortüzérségi támadások érik folyamatosan, ahogyan Donyeck északi és nyugati peremét is.
A Telmanovo járásban Belaja Kamenykát is elkezdték tegnap este aknavetőzni, míg a Donyecktől erősen délre fekvő Kominternovot már lassan egy hete folyamatosan lövik.
Tegnap telefontraccsot tartott Bundesmutti és Obamaki. A Fehár Ház kezdeményezte távegyeztetésről kiadott közlemény szerint a minszki megállapodás MINDKÉT FÉL RÉSZÉRŐL való maradéktalan betartatását tartották rendkívül fontosnak a Maradék-Ukrajnáról és Donbasszról való beszélgetésük során.
Mihail Pogrebenszkij moszkvai politikai elemző véleménye szerint a legutóbbi Biden-Valcman, és a Lavrov-Kerry találkozókon gyakorlatilag döntés született arról, hogy Kijevet RÁ KELL SZORÍTANI a minszki paktum rá háruló kötelezettségeinek maradéktalan, és rövid határidőn belüli betartására.
Pogrebenszkij szerint viszont ez egyáltalán nem lesz könnyű, még akkor sem, ha Nyalókakirály esze megjön. A helytartóság héjái ugyanis könnyen aktivizálhatják magukat a kijevi udvar ellen, ami véres leszámolásokhoz vezethet. Ezek szerint a héják szerint ugyanis a minszki megállapodás Kijev kapitulációja Donbassz előtt!
Ilyen körülmények között tartott tegnap Kijevben Bogdan Hmelnyickij emlékműve előtt megemlékezést a Progresszív Szocialista Párt, és annak “árnyékában” a betiltott Ukrán Kommunista Párt. Az alkalom: 362 évvel ezelőtt esküdtek hűséget az orosz cárnak Zaporizzsja kozákjai. Azaz: ekkor lépett szövetségre Oroszország és “Ukrajna”.
A megemlékezésen beszédet mondott Petr Szimonyjenko a KPU elnöke, és Natalja Vitrenyko a Rogresszív Szocialista Párt elnöke.
A megemlékezés keretében a résztvevők megkoszorúzták az államalapító Hmelnyickij emlékművét.


http://www.balrad.com/2016/01/22/donbassz-es-maradek-ukrajna/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése