Kijevben ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak Viktor Sokin főállamügyész irodájára. A november 2-án történt támadás időpontjában tárgyalás zajlott a helyszínen. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat vizsgálja a történteket.
Az UBSZ szóvivője szerint a biztonsági szolgálat emberei azonnal a helyszínre siettek, de a fegyveresek egy gyors, rajtaütés szerű támadás után eltűntek a helyszínről. Viktor Sokin korábban az UNIAN hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy páncélozott autóval közlekedik, és biztonsági okokból különböző helyeken alszik, mert fenyegetéseket kapott.
Korábban Petro Porosenko weboldalán “civilek” elindítottak egy petíciót, amivel követelték Viktor Sokin lemondását. A petíció szövege szerint a főállamügyész nem volt képes javítani a hivatal munkájának minőségén, ehelyett korrupciós botrányok eltussolását folytatja. Október 22-re a petíció megszerezte a szükséges 25 ezer szavazatot ahhoz, hogy az államfő fontolóra vegye a javaslatot.
November 2-án a Transparency International közölte, hogy az ukrán állami vezetők személyes kontrollt próbálnak kiépíteni a korrupcióellenes testületek felett Viktor Sokin főállamügyészen keresztül.

http://www.hidfo.ru/2015/11/ralottek-az-ukran-foallamugyesz-irodajara/