2015. november 3., kedd

Nincs béke Donbasszban!

Továbbra sincs nyugalom Donbasszban. A kijevi junta bűnbandái nagyon élénken ténykednek a középső frontszakaszon.
Mára virradóan Szpartakot folyamatos aknavetőtűz alatt tartotta a valcmanista ordashad. Nem járt jobban Vjeszeloje falu sem. Vjeszelojét már napközben is lőtték Nyalókakirály martalócai.
A donyecki repülőteret-a két falu ennek a szomszédságában van-tanktüzérséggel ágyúzta a kijevi bűnbanda.
Este tíz óra után valamivel a Peszki mellett tanyázó valcmanisták is bekapcsolódtak a repülőtér aknavetőzgetésébe. Nem sokkal később az Opitnojéban fészkelő latorhorda is kedvet kapott ilyesmihez. Ugyan sok kárt a repülőtér romjainak aknavetőzésével már nem tudnak okozni (legföljebb tovább aprítják a törmeléket).
Gorlovka latorágyúzása a “szokásokhoz híven” késő este ismétlődött, és tartott majdnem éjjel kettőig.
Az LNR Állambiztonsági szervei tegnap komoly fogást csináltak. Lekapcsolták az “Ajdar” brigantizászlóalj fedett terroristáit, akik feladata lett volna középületek és zsúfolt közösségi létesítmények elleni robbantásos terrorakciók végrehajtása. A terroristabanda feje Valerij Gavrilov-álnevén Nyikolaj Sztarcsenko-számtalan ajdaros rémtett kiagyalásában és kivitelezésében jeleskedett. Ténykedése alighanem véget is ért tegnapi elfogásával.
A DNR tegnap délután bejelentette, hogy hétfőtől-hacsak nyomós ok nem szól ellene-folytatják a 100 milliméter alatt űrméretű tüzérségi fegyverekvisszavonását a Minszk-2 megállapodásba foglaltaknak megfelekően.
http://www.balrad.com/2015/11/03/nincs-beke-donbasszban/

Donbassz Kirov-járásában Sztaromihajlovka falut ma kora délután BM-21-es “Grad” sorozatvetőkkel lőtte Valcman latortüzérsége. Ez egy rendkívül súlyos provokációnak számító tett.
A Sztaromihajlovkához közeli Abakumov nevű fakut folyamatosan géppuskázták ma.
Szpartakot ma szünet nélkül lőtték a valcmanisták aknavetőkkel.
Igor Plotnyickij az LNR első embere ma újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a mindenféle bajoktól gyötört kijevi hatalom pillanatnyilag nem képes Donbassz ellen aktív-átfogó hadművelet indítására.
“Donbassz erői pozíciókban vannak. Felkészülten várják az ellenséget, ha az támadni akar. Erre ugyan kevés az esély, de készen állunk”-nyilatkozta Plotnyickij.
Igor Jascsenko ezredes, az LNR Népi Milícia parancsnoka ma ismertetett egy gyorsleltárt. Eszerint a háború kitörése óta CSAK A LUGANSZKI FRONTON több mint háromezer tecchnikai egységet vesztett a kijevi rezsim ordashada. Ebből a háromezernyi technikából mintegy kétezer darab hadizsákmányként került az LNR birtokába, ezer darab olvadt le visszavonhatatlanul.
“Ez a gyászos teljesítménye a junta haderejének, a parancsnokok alkalmatlanságát jelzi”-jelentette ki Jascsenko ezredes.

http://www.balrad.com/2015/11/03/donbassz-85/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése