Az elmúlt napok emberáradatához képest is hatalmas migránstömeg zsúfolódott össze csütörtök estére a szlovén-osztrák határon, a Sentilj-Spielfeld határátkelőnél – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.
fil
Működik a terv Gyuri ‘bá!
A senki földjén átnyúló, mostanra valóságos várossá terebélyesedett tranzittáborrendszert szinte teljesen megtöltik a migránsok, és egyre nő az iglu sátrakból álló spontán tábor mérete is. Sokan már a hegyoldalakon vertek tanyát.
Eközben a migránsok szinte minden, a senki földjén található fát eltüzelnek, ugyanis sötétedés után fagypont alá süllyed a hőmérséklet. Ennek nyomán apró tábortüzek fénye világítja meg a környéket.
Eközben egyre türelmetlenebbek a migránsok, akik között verekedések is előfordulnak. A határon egy koszovói bureksütő elmondta az MTI tudósítójának, hogy szemtanúja volt annak, amint öt afgán fiatalember nekiugrott egy idősebb szíriai férfinak. A szlovén rendőrök közbeléptek és bilincsben elvitték a verekedőket.
Ugyanakkor láthatóan egyre inkább hosszú távra rendezkednek be, készülnek a mind hidegebb időjárási körülményekre az osztrák hatóságok, amelyek csarnokszerű, acélszerkezetű fűthető sátrakkal szinte a határátkelő teljes területét lefedték.
A buszok csütörtökön is ingajáratban közlekedtek Spielfeld és az ausztriai tranzitállomások, illetve a német határ között. Ugyancsak jelen vannak az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának az aktivistái, akik élelmet és vizet osztanak a fagyoskodó embereknek – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.
(MTI)

Bal-Rad komm: Szükség esetén a hármashatár és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár a román-magyar határon-hörkentette tegnap Lézerjani Makón.
Amikor már repülőgépekkel szállítják a migránsokat Bundesmutti óhajtására Európába-MI ÉPÍTJÜK SZÁMUKRA A CSAPDÁT! Ami lezárja előlük a VISSZAFELÉ VEZETŐ UTAT!
De valamit még kikottyantott Lézerjanink: “…Ha a bevándorlókra költjük pénzt, nem lesz béremelés…”
-Tudhat valamit!
küld