2015. november 24., kedd

Felszálltak az első vadászgépek hétfőn a Földközi-tenger keleti medencéjébe vezényelt Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozó fedélzetéről az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló szíriai és iraki területeken történő bevetésekre – közölték francia katonai hírforrások

A francia hadsereg a Twitter közösségi oldalon közölte, hogy a gépek két célpontot pusztítottak el Irakban.
A hadihajó fedélzetén tartózkodó Pierre de Villiers tábornok, a francia fegyveres erők vezérkari főnöke közölte, Ramádiban és Moszulban hajtottak végre légicsapásokat a dzsihadisták ellen harcoló helyi fegyveres erők támogatására.
“Elfogadhatatlan, hogy Szíriára a külföld kényszerítsen rá bármilyen politikai rendezési tervet” – hangsúlyozta tegnap Teheránban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási vezetője.
iran

Világos és egyértelmű válasz volt ez azokra az USA által elővezetett nyugati óhajokra, hogy a szíriai helyzet normalizálódása után “demokratizálni kell” Szíriát, de Asszad elnök nélkül.
Haszan Roháni iráni elnök tegnap hivatalában fogadta Oroszország államfőjét. Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy Oroszország a tegnapi nappal kezdődően megszüntette az “atomszankciókat” Irán ellen.
A világ elsőszámú latorállama-az USA-valamint csatlósai: az Emirátusok és Szaudi-Arábia arról biztosították a szíriai-általuk apanázsolt-banditacsapatokat, hogy a jövőben is számíthatnak minden olyan támogatásra, ami szükségeltetik a törvényes szír kormány elleni FEGYVERES HARC folytatásához. A közös, szent cél érdekében.
A szír kormányerők a Szent Nyugati Szövetség fogcsikorgatásaival pedig mit sem törődve irtják az apanázsoltakat tovább.
A Latakija tartománybéli Keszab tengerparti területén egyetlen támadásman számtalan közmartalóc mellett végeztek 15 helyi “hadúrral” is.
Idlib tartomány Mardi nevű településén saját hülyeségüknek köszönhetően, tíz dzsihadista pusztult el. Magukra robbantottak valami barkácseszközt. Pár tucatnyival meg a kormánycsapatok végeztek.
Aleppo tartományban a “Dzshebhat en Nusra” egyik zsiványtanyáját bombázta le az orosz légierő.
Palmüránál viszont komoly gondok támadtak. A városba benyomuló kormányerők azzal szembesültek, hogy a patkányhad minden lakóépületet aláaknázott.
http://www.balrad.com/2015/11/24/sziria-11/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése