2015. november 24., kedd

A NATO-lelőtt egy (vélhetően) orosz repülőgépet

Megtörtént az első NATO-atrocitás az (vélhetően) orosz légierő ellen! Ma reggel a törökök lelőttek a szír-török határtérségben egy (vélhetően) orosz harci repülőgépet.
Egyelőre nem tudni biztosan, hogy milyen nemzetiségű vadászgépről van szó, csak a típusát lehet tudni: SU-24. (Csak orosz vagy szír lehet, de nagyobb a valószínűsége annak, hogy orosz volt.) A repülő egy Latakia-beli Yamada nevű faluban sátrakra zuhant, a pilóták katapultáltak, egyiküket elfogták. Az első hírek szerint a gépet a török légierő F-16-osai lőtték le, mert állítólag megsértette a légteret. Az orosz védelmi minisztérium cáfolta a légtérsértést.
http://www.balrad.com/2015/11/24/a-nato-lelott-egy-velhetoen-orosz-repulogepet/A
NATO lelőtt egy orosz vadászgépet Szíria felett

A Hürriyet török napilap katonai forrásokra hivatkozva közölte, hogy a török légierő lelőtt egy vadászrepülőgépet, ami sértette az ország légterét. Az orosz védelmi minisztérium eközben azt közölte, hogy Szíria felett lelőtték az orosz légierő egy gépét.
A beszámoló szerint a pilóta katapultált, és a gép Szíria területén zuhant le, Latakia közelében. Más részleteket egyelőre nem közöltek az esetről, így azt sem tudni, hogy melyik ország gépére lőttek rá. Ahmet Davotoglu török miniszterelnök azonban rendkívüli tanácskozást tartott a vezérkari főnökkel és a külügyminiszterrel, valamint közleményt adott ki arról, hogy a történtek kapcsán egyeztetni fog a NATO vezetőivel.
Miközben nem tudni, hogy a török légierő által lelőtt gép milyen országhoz tartozott, az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy lelőtték egy Szu-24-es vadászrepülőgépüket Szíria felett. A védelmi minisztérium közlése szerint a gép hatezer méter magasan repült, és a katasztrófa körülményeit még vizsgálják, további részleteket nem közöltek. Az eddig ismert adatok alapján a pilóta katapultált, de egyelőre nem tudni, túlélte-e a katasztrófát. A védelmi minisztérium szerint a gép mindvégig Szíria területe fölött tartózkodott, amit külső megfigyelő által rögzített adatokkal tudnak alátámasztani.
Törökország 1952-ben csatlakozott a NATO-hoz, és az észak-atlanti katonai szövetség Közel-Kelet stratégiájának szerves részét képezi. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a török légierő egy orosz gépet lőtt le Szíria felett, ez a NATO-haderő és Oroszország közti első – hivatalosan is elismert – közvetlen összeütközés, amit a jelek szerint (a gépet egy NATO-tagállam lőtte le) a nyugati katonai tömb kezdeményezett.

http://www.hidfo.ru/2015/11/a-nato-lelott-egy-orosz-vadaszgepet-sziria-felett/
Tanakodik a NATO

Az orosz Védelmi Minisztérium a ma reggel a Szíria fölött a török határ közelében lelőtt gépről kijelentette, hogy az az orosz légierő gépe volt.
A közlemény szerint a gép kizárólag szír légtérben tartózkodott. Az emlékezetes október 3-i valós légtérsértés óta az orosz és szír gépek személyzete a kapott parancs szerint nem léphetnek török légtérbe.
llr
Az orosz Védelmi Minisztérium közleménye szerint a mintegy hatezer méteres magasságban repülő SzU-24-est török területről indított föld-levegő rakétával lőtték le.
Recep Tayyip Erdogan-Törökország Ura-szintén bejelentette sz orosz gép lelövését. Ahmet Davutoglu török miniszterelnök összeröffentette a török hadsereg vezérkarát, külügyminisztere pedig a NATO-t riasztotta, és az ENSZ-nél lármázik.

http://www.balrad.com/2015/11/24/tanakodik-a-nato/Vlagyimir Putyin beszédére várva…

Több török média is képeket és videofelvételt jelentetett meg a Szíria fölött lelőtt orosz SzU-24-es repülőgép egyik-állítólag a “MÉRSÉKELT” lázadók által KIVÉGZETT- pilótájának holttestéról.
pil
A videon a szokásos cigányzsivajos körítéssel őrjöngenek a Törökország által támogatott “turkoman” banditák.
A Kremlben Dmitrij Peszkov szóvivő bejelentette: “a repülőgépet szír légtérben érte a találat, és ezt minden kétséget kizáróan tudják bizonyítani!” Oroszország AZONNALI MAGYARÁZATOT követel Törökországtól!
Moszkvában bármelyik pillanatban megszólalhat az esettel kapcsolatosan Vlagyimir Putyin elnök. Információink szerint rádióbeszédet fog mondani.
Több politikai szakértő szerint is világossá vált, hogy Törökország a banditizmus eltökélt támogatója.
Ankarában ezekben az órákban lázasan tanácskozik a NATO-latorszövetség helyi rezidenciáján a banditaszövetség stábja a török bandatagokkal.
Brüsszelben is fölbolydult a török incidens hírére a a latorszövetség.
Az alábbi térképen (eléggé aprócska) a piros vonal a lelőtt gép pályáját, míg a türkiz vonal a török-szír határt jelöli. A szürke színű a török F-16-os gép repülési útvonala.

tkk
http://www.balrad.com/2015/11/24/vlagyimir-putyin-beszedere-varva/
“Hátba szúrtak bennünket a terroristák cinkosai”

Beszédet mondott a “Rosszija 24” televízióban Vlagyimir Putyin orosz elnök ma, néhány órával az után, hogy a török légierő vadászgépei lelőttek egy orosz SZU-24-est a török-szíriai határnál, Latakia tartomány fölött.
Putyin elnök szerint a török légierő akciójával “hátba szúrtak bennünketa terroristák cinkosai”.
Vlagyimir Putyin II. Abdallah Jordánia uralkodóját fogadta Moszkvában. Abdallah királynak TARTOTT BESZÁMOLÓJÁBAN visszafogott stílusban fogalmazva “levegő-levegő” rakétatámadást említett, ÖT KILOMÉTERRE A TÖRÖK HATÁRTÓL SZÍR TERÜLET FÖLÖTT!
Oroszország elnöke török terrorakciónak nevezte az esetet Oroszország ellen, aminek SÚLYOS KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK! http://www.balrad.com/2015/11/24/hatba-szurtak-bennunket-a-terroristak-cinkosai/

Cseljabinszk gyászolja “Oroszország Hősét”

Az Orosz Föderáció Honvédelmi Minisztériuma moszkvai idő szerint délután fél egykor ismertette a Szíria fölött lelőtt orosz repülőgéppel kapcsolatos információkat.
Ezek szerint a gép feladata végeztével a Hmeymim-légitámaszpontra visszafelé tartva lett lelőve, szír légtérben. A közlemény hangsúlyozza, hogy “a gép a feladata teljesítése közben NEM SÉRTETT török légteret.”
Moszkvában a Védelmi Minisztériumba kérették ma délután (helyi idő szerint kettő órakor) a török nagykövetség katonai attaséját. A témáról lehet olvasóinknak némi fogalma.
Közben a Reuters azt jelentette, hogy a “mérsékelt” terroristák a Szuhoj lezuhanásának környékén a pilóták után kutató egyik orosz helikoptert lelőtték. Az információt a Reutersnek a “mérsékeltek” adták, de ezidáig más forrás nem erősítette meg.
A “mérsékelt” turkeman banditák pedig újabb videofelvételen örömködnek Szergej Rumjancev őrnagy holtteste fölött.
Cseljabinszkban-az őrnagy lakhelyén-a városi Tanács tisztelgő megemlékezési összejövetelt tart. A városban félárbocra eresztették a nemzet és a város lobogóját “Oroszország Hőse” tiszteletére.
rum
Szergej Rumjancev nős volt, egy fiúárvát hagyott maga után.
http://www.balrad.com/2015/11/24/cseljabinszk-gyaszolja-oroszorszag-hoset/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése