Mostanra a britek többsége kilépne az Európai Unióból, mert a Párizsban történt terrortámadások után úgy gondolja, hogy az EU-tagsággal járó ellenőrizetlen migráció veszélyt jelent a közbiztonságra.
Az Independent brit napilap nyilvánosságra hozta egy felmérés eredményeit, melyből kiderül, hogy a nyugat-európai országokban fokozódó terrorveszély végső érv volt a britek számára, és emiatt már nem támogatják az ország EU-tagságának fenntartását. Az ORB közvélemény-kutató intézet mérése szerint mostanra a britek 52%-a kilépne az Európai Unióból, így a kilépést támogatók aránya demokratikus többséghez jutott.
Az Independent hangsúlyozza; ez az első alkalom, hogy a kilépést támogatók vannak többségben – a Párizsban, november 13-án történt terrortámadás hatására már csak a brit lakosság 48%-a gondolja úgy, hogy az Európai Uniós tagságot fenn kell tartani.
A lap jelentésében emlékeztetett, hogy a hivatalos nyilatkozatok szerint 2017-re várható referendumhoz közeledve a brit közvélemény mindinkább abba az irányba látszik eltolódni, hogy az Európai Unió elhagyásáról kiírandó népszavazás megtartásakor már a lakosság abszolút többsége támogathatja a kilépést. Az Independent hangsúlyozza, hogy a közvélemény ilyen jelentős változása az ellenőrizetlen bevándorlásnak köszönhető, mert a válsághelyzet rámutatott, hogy – miközben a gazdaságilag jobb helyzetben lévő nyugat-európai országok a bevándorlók elsődleges célja – a brit kormány az uniós tagság miatt nem rendelkezik ellenőrzéssel az ország határai felett.

http://www.hidfo.ru/2015/11/a-britek-tobbsege-az-europai-uniot-okolja-a-terrorfenyegetettsegert/