2015. október 13., kedd

Nagyüzemre váltott a szíriai latorirtás

Szíriában folytatódott-folytatódik a kormánycsapatok offenzívája a legitim damaszkuszi kormány ellen fegyverre harcoló bérgyilkoshordák ellen.
Komoly harcok dúltak Hama tartományban, valamint az azt Idlíb és Latakia tartományok között fekvő Ghab-síkságon is. A szír kormányerők kitakarították estére Kafr-Nabúda déli negyedét, miközben az orosz légierő több mint harminc légicsapást hajtott végre hétfő reggel óta.
A szír hadsereg földi harci műveleteit igen hatékonyan segítik a helikopterek, amelyek kerepelése hallatán a terrorbandák egydei között fölüti fejét a fejetlenség.
A napokban látott videofelvétel (amelyen találat ér egy Mi-8-as helikoptert a terroristák nagy örömére) nyomán került fel az alábbi foto a találatot kapott helikopterről, miután visszatért a bázisra.
heli
A szír kormányhadsereg egyre több helyen és egyre több alkalommal intéz a latorbandák ellen tüzérségi előkészítést, ami után elindítják a tisztogatóhengert.
Becslések szerint a tegnapi nap féregirtó műveletei során legkevesebb kétszázötven ilyen-olyan kormányellenes martalócbandához tartozó banditát likvidáltak.
http://www.balrad.com/2015/10/13/nagyuzemre-valtott-a-sziriai-latorirtas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése