A kijevi junta minden orosz légitársaságnak megtiltotta légtere használatát mindaddig, amíg Oroszország fel nem oldja az ukrán légi járatokra vonatkozó ugyanilyen tartalmú tilalmát – jelentette be hétfőn a valcmanista infrastruktúra ügyi minisztérium.
an
A közlemény szerint október 25-től állítják le teljesen Oroszországgal a közvetlen légi forgalmat. A döntést Maradék-Ukrajna állami légiközlekedési szolgálata hozta azért, mert máig nem kapott magyarázatot az orosz légiközlekedési felügyelettől, a Roszaviacijától arra, milyen alapon korlátozza az ukrán légitársaságok belépést az orosz légtérbe.
A minisztérium hozzáfűzte, hogy az ukrán légitársaságokkal szembeni orosz szankciók megszüntetése után – viszonossági alapon – ismét engedélyezik majd a berepülést Maradék-Ukrajna légterébe azoknak az orosz légitársaságoknak, amelyek nem szerepelnek Kijev tiltólistáján.
til
Szeptember 25-én a kijevi junta, a nemzetvédelmi és biztonsági tanács (RNBO) döntését jóváhagyva úgy határozott, hogy október 25-től megtiltja 29 orosz légitársaságnak – köztük az Aeroflotnak és a Transzaerónak, a Rosszijának és a Szibirnek – a berepülést területére, valamint az átrepülést légtere fölött.
Moszkva erre a szeptember 25.-i intézkedésre válaszul jelentett be hasonló berepülési tilalmat a valcmani birodalom légitársaságaival szemben, amit a kijevi junta nem ért!


http://www.balrad.com/2015/10/13/kijev-nem-erti/