2015. szeptember 7., hétfő

Szervezettség és irányított megmozdulás

Mindenképpen valamilyen szervezettségre utalnak a pénteki események, kérdés, milyen értelemben – mondta lapunknak Földi László titkosszolgálati szakértő, reagálva arra, hogy ugyanazon a napon migránsok egy nagyobb csoportja gyalog indult neki az osztrák határnak, közben pedig zavargások törtek ki Röszkénél és Bicskén.
Földi emlékeztetett, a bevándorlók mobiltelefonon tartják egymással a kapcsolatot, így tudják, mi történik a másikkal. Lehet, hogy spontán történt minden, de lehet, valakik irányították – mondta a szakértő. Felhívta ugyanakkor a figyelmet: a mostani események megmutatták, vannak hangadók a tömegben. Ezzel együtt nem gondolja, hogy ez nagy veszélyt takarna, nem terroristákról van ugyanis szó.

Egy jámbor vándor hálálkodó üzenete a MAGYAROKNAK!
A szakértő az események szempontjából fontosnak tartotta, hogy az európai országok politikailag egymásnak estek, diplomáciai káosz alakult ki, ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot. Mindez megakadályozza, hogy, „harcászati szóhasználattal” élve, megvédjük magunkat. Ebből a megközelítésből az „ellenfél”, a migránsok tömegei kihasználják a helyzetet.
Földi kitért a hatóságok viselkedésére, amelynek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy a rendőrök egész másképp intézkednek, mint egy magyar állampolgárral szemben, aki hasonló kihágásokat követ el. Tulajdonképpen mindegy, hogy hazánk vagy a rendőrség mit tenne, ugyanúgy elítélnének minket, de emiatt nyilván nem lehetünk élenjárók a „drasztikus megoldásokban” – jegyezte meg, példaként említve a spanyolokat, akik keményen lépnek fel afrikai enklávéikban, mégsem bírálják őket ezért. Hangsúlyozta, a migránsok siet­ségének semmilyen logikus oka nincs, de – szögezte le – „nincs is szó semmilyen menekülésről”. Ahonnan ezek az emberek jönnek, ott fegyveres gócpontok vannak, de ha tíz kilométerrel arrébb mennének, már nyugalomban élhetnének. Ezek nem menekültek, ez egy vándorló csapat – fogalmazott Földi, és hangsúlyozta azt is, hogyha ezek az emberek valóban menekülnének, normálisan, rendezett keretek között próbálnának az országba lépni.
(Baranyai Róbert)
 
köszi1 köszi2 köszi3 köszi4 köszi5 köszi6 köszi7 köszi9 köszi10 köszi11 köszi8
https://balrad.wordpress.com/2015/09/06/errol-nem-tudositanak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése