A minszki szócséplés újabb fordulójáról való látványos kijevi kivonulás kiverte az orosz külügyminisztériumban a biztosítékot.
lav
Az Orosz Föderáció Külügyminisztériumának honlapján megjelent szűkszavú közlemény tudatja, hogy Oroszország a jövőben nem kíván élni a “normand qartett” formáció nyújtotta előnyökkel. Azaz: NEM FOG RÉSZT VENNI a Genfben tető alá hozott társaság munkájában, és egyáltalán: Oroszorszán a továbbiakban NEM HAJLANDÓ TÁRGYALÁSOKBA BOCSÁTKOZNI DONBASSZ ÉS MARADÉK-UKRAJNA ÜGYÉBEN-SENKIVEL! Sem az EU-val, sem az USA-val,sem pedig Kijevvel.
A meglehetősen szikár és szűkszavú közlemény megjegyzi, hogy a minszki megállapodások egyetlen pontját sem tartotta be mindezidáig Kijev, mi több-tovább élezte a donbasszi helyzetet.
Az orosz külügy közleménye megemlíti, hogy a kijevi udvar a valódi alkotmányos reformok és igazi párbeszéd helyett mindenféle homályos háttérmanővereket folytat, üres ígérgetésekkel terelget.
Az a kérdés, hogy kívánatos-e visszatérni ahhoz a formációhoz, amely a várt eredményekhez még csak nem is közelített?
Az orosz külügy eme közleménye-pillanatnyilag-értelmezhető úgy is, hogy a donbasszi vitában érintett felek oldják meg maguk a kérdéseket!
A Bal-Rad múlt heti információi szerint a két donbasszi Népköztársaság FELKÉSZÜLT A VITÁRA!
Jelentések szerint Kijev is! Dnyepropetrovszk határában megszámlálhatatlanul sok sírgödör már ki van ásva.



https://balrad.wordpress.com/2015/08/04/oroszorszag-a-tovabbiakban-nelkulunk/