2015. augusztus 4., kedd

“Éledezik” a donbasszi front

Kijevben Nyalókakirály mindenki számára váratlanul, sürgősséggel összeröffentette a háborús kabinetet. A csődületre loholó Jacenyjuk az újságíróknak semmit nem tudott mondani. Szerinte őt is váratlanul érte a Legfőbb Hadúr rendelkezése.
Most, hogy a minszki “lehetőségek” (legalábbis egy időre) megszűntek, komoly gondok merültek fel Szcsasztyjéban. Kiderült, hogy nem csak a rendőriskola meg egy-két egyéb “apróség” van aláaknázva, hanem jutott anyag bőven a Luganszkot is ellátó erőmű alá.
erőmű
Amíg volt esély Minszkben-volt némi esely Szcsasztyje megmentésére is. Az erőmű egyébként Luganszk teljes áramellátását biztosítja.
Gorlovka környékén a DNR erői azonnali hatállyal véget vetettek mindenféle “hadi játszadozásnak”, és minden egységet teljes harckészültségbe helyeztek. A Bal-Rad információi szerint a “hátországból” a népköztársasági erők nehézfegyverzeteit látták a frontvonalak irányába araszolni.
Mindezekkel együtt is Gorlovkát ma is ágyúzták a valcmanista latrok.

Kijutott a “jóból” Donyeck Oktyrjabszkij és Kujbisev és Petrovszkij kerületeinek is. És a repülőtérnek.
Ágyúzta a latortüzérség Kalinovkát, Bjelaja Kamenykát, Novaja Laszpát Sztilat és Szpartakot. Szpartakban egy milicista elesett, egy másik súlyosan megsebesült.
Egyébiránt Luganszk-környékétől Mariupolig komoly mozgolódás tapasztalható a frontvonal mindkét oldalán.
Ványa Voronov pedig Moszkvában próbálgatja a protéziseit. Segítséggel ugyan-de tud járni. Sajnos a látása mindössze kb. húsz százalékban maradt meg.
vnyvny1https://balrad.wordpress.com/2015/08/04/eledezik-a-donbasszi-front/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése