2015. augusztus 4., kedd

Minden jel szerint árnyékra vetődött a minszki szócséplés legújabb fordulójára érkezett népköztársasági delegáció.

Alig kezdődött meg ugyanis a a plénum ülése, amikor Kijev delegáltjai fogták magukat-és minden magyarázat nélkül felálltak a tárgyalóasztaltól, és faképnél hagyták Donbassz küldötteit. Akik-tegnap még-akár több napos tárgyalásokra is készen álltak!
Emlékeztetnénk: Parubij hiéna szerint minden készen áll az augusztusra Donbasszba tervezett “Molnyija” és “Buran” (“Villám” és “Vihar”) elnevezésű latorakciókra!
Pervomajszkot tegnap késő délután ismét komoly latortüzérségi támadás érte Zolotoje irányából. Hat pervomajszki civil halt meg, és több tucatnyi a súlyos sebesült.
“Csúcsra járnak” Donyeck kórházai.

Gorlovka mára virradóan (dacára a Pervomajszkot ért terrorágyúzásnak) stabilan vezet a “Donbassz Sztálingrádja” címért való tusakodásban Pervomajszkkal szemben. “Köszönhetően” a mára virradó éjszaka Gorlovkát ért újabb-egész éjszakás-latorágyúzásnak. A várost szinte körkörös irányból bombázzák a martalócok. Artyemovszk, Gyilejevka, Kudrumovka, Majorszk és Dzserzsinszk latortüzérsége egész éjjel egymással versengve ontotta a gránátokat Gorlovkára.
A Gorlovka “előfalujának” tartott Zajcevoban tegnap késő délután maga a pokol szabadult el. A Gorlovkától északi irányban lévő Zajcevo északi peremén az ordashad egy lőszerraktárt létesített. Nem is kicsit. A raktárt a “Batykivscsina” nevű latorzászlóalj gondozta. Vagy kétszázötven martalóc sürgött-forgott a bázison, amikor telibe kapta egy eddig meg nem állapítható irányból érkezett tüzérségi gránát. Jelentések szerint nagyjából az állomány kétharmadát ki is pipálhatják a kijevi zsoldlistáról.
Szpartakot, Sztaromihajlovkát és a donyecki repteret az éjszaka folyamán állandóan lőtték a latortankok és messzehordó önjáró lövegek. Szpartak romjai között pedig heves csata volt az éjszaka folyamán.
A donyecki repülőtér ágyúzásához új fészket alakított ki Orlovkában a latortüzérség. Be is üzemelték.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/04/a-lova-tett-donbasszi-targyalodelegacio/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése