w644h387– Így támogassa bárki is a Kijevi Juntát! –

Az Inopress információi szerint szélsőséges iszlamisták is harcolnak Kelet-UKrajnában, az ukránok oldalán – írta Novorosszija hírügynöksége. Nagyjából harminc bűnöző csoportosulás segít az ukrán csapatoknak, az Újoroszország ellen vívott hódító háborúban. Őket a legforróbb pontokon vetik be az ukránok.
A New York Times tudósítója, Andrew Kramer kikérdezte az egyik ilyen bűnbandának, a Manszúr sejkről elnevezett zászlóaljnak a vezetőjét.
A találkozóra egy  helyi ‘steak house’-ban került sor, ahol a Jobb Szektor martalócai szívesen időznek. Az amerikai újság szerint a Jobb Szektor irányítja ezt a bűnbandát. Kramer riportalanya nem árulta el a nevét, csak annyit mondott magáról, hogy nagyjából 45 éves, és részt vett mind a két csecsen háborúban, utána pedig pedig Franciaországban élt, s onnan jött ide, Kelet-Ukrajnába.
“Szeretünk harcolni az oroszokkal” hencegte. “Mindig is harcoltunk az oroszokkal. Nagyjából 24 éve léptem erre az ösvényre. Számunkra sosem ér véget a háború. Sosem hagytuk abba az Oroszország elleni háborút, s nem is fogjuk sohasem!”
Kramer megjegyzése szerint néhány ukrán zászlóalj nyíltan használ fasiszta szimbólumokat, mint például az Azov. A csecsen elárulta, hogy jól kijönnek a neonácikkal, mert ők is ugyanúgy utálják az oroszokat és ‘szeretik a hazájukat.’ (Náluk ezek szerint a ‘hazaszeretet’ a kegyetlenkedéseket, a foglyok megkínzását, a nők megerőszakolását és a gyermekek meggyilkolását, vagy megcsonkítását is jelenti – a szerk.)
A csecsen szélsőséges társaival együtt nem hordja a nehéz páncélmellényeket sem. “Hiszünk Allahban, ezért nincs szükségünk páncélmellényekre” mondta. A februárban megölt Isze Muszajev parancsnokról elárulta, hogy az ukrán katonai vezetőség jóváhagyta annak tevékenységét, de ezekről nem történt semmilyen hivatalos feljegyzés.
Az iszlamista bandita arról is beszélt, hogy a francia hatóságok ebben az évben letartóztatták csoportjának két tagját is, mert együttműködtek az Iszlám Állammal.
“Az egész európai elit retteg az oroszoktól” jegyezte meg. “Ezért nem bánják, hogy mi önkéntesekként harcolunk itt”.
“A Manszúr sejk és a Dzsohar Dudajev zászlóalj főleg csecsenekből áll, de vannak közöttük más poszt szovjet köztársasságokból származó muzulmánok, mint például üzbégek és balkárok is. A harmadik, Krím zászlóaljban pedig főleg (renegát) krími tatárok vannak”.
Források: NovorosinformRapid Press
Szabad Riport