2015. május 21., csütörtök

Maradék-Ukrajna te csodás!

Valcman Nyalókakirály № 274/2015 számú elnöki rendelete. Eszerint a nyár közepén már katonai szolgálatra vezényelhetik 57 éves korukig Maradék-Ukrajna férfi alattvalóit is.
sztariki
A Nyalókakirály által nyárra vizionált “orosz lerohanás” idején már a vének zászlóaljai védenék birodalmát. Indoklás (hivatalosan) az öregek általában rendelkeznek katonai képzettséggel. (Nem hivatalosan: a nyugdíjfolyósító-közvetve a kincstár-tehermentesítése.)
Ma aztán a díszes kijevi bagázs átruccan Rigába, az EU “Keleti Partnerség” című kétnapos főnöki bulijára. Pavlo Klimkin-Valcman külügyére-már jelezte is az elvárásait: ADJON JELET az EU Rigában, hogy Maradék-Ukrajna vízummentességet fog kapni az Uniótól.
tsk
Donald Tusk meg is adta tegnap este. Benyögte, hogy-utalva mintegy Nyalókakirálynak a BBC-részére adott interjújára- miszerint “van egy álmom…”- az álmodozás joga a Keleti Partnerség programba bevont Grúzia, Moldova és Ukrajna vezetőit és polgárait megilleti. Ám az ilyen vízummentességről, csatlakozásról, meg egyéb marhaságokról addig fölösleges még álmodozniuk is, amíg a FELTÉTELEKNEK ELEGET NEM TESZNEK! (Valcman “álmáról” pedig a lényeg: azt makogta a BBC-nek, hogy olyan álma van, hogy miután leköszön Maradék-Ukrajna trónjáról, EU-s parlamenti UKRÁN képviselőként fogja majd múlatni az idejét a Brüsszel-Kijev-Strasbourg bűvös háromszögben.)
Ezenközben pedig Valcman birodalma “őrületes iramban” építgeti az Európai Unió vélt keleti határainak rá eső szakaszán az Ukrán Nagy Fal névre keresztelt védművet.

A Medve rohamát feltartóztatni hivatott “erődítmény” létesítési munkálataira az idei esztendőben egymilliárd grivenyt fordítana Maradék-Ukrajna, az amúgy üresen kongó kincstárból. Egymilliárd hrivnya amúgy nem egy hatalmas összeg lenne, de annak jó ha harmada-negyede “hasznosulna a nemes cél” érdekében, de hát vannak a Nagy Falnál magasztosabb célok is. A politikusi zsebek.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/21/maradek-ukrajna-te-csodas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése