2015. április 30., csütörtök

Mai hírek Maradék-Ukrajnából és Donbasszból

“Szegény embert még az ág is húzza”-tartja a közmondás, és ez Maradék-Ukrajnára is igaz.
sugár
Nem elég baj, hogy nem tudták még mindig eloltani a csernobili atomtemető körüli tüzet, (minden bejelentés ellenére) még a rémálom is “bejött”! Megfordult a szélirány, és most északi irányból fúj déli irányba. Egyenesen Kijev fölé terelbe a bizonyíthatóan radioaktív füstöt. De hogy teljes legyen az “öröm”-várhatóan eső is fog esni!
A “Kiberberkut” ismét alakított. Feltörték harkovi fasiszták elektronikus levelezését, és abból kiderült: az SZBU rendelte meg náluk Oleszja Buzina újságíró MEGFÉLEMLÍTÉSÉT, de nem meggyilkolását. A “bulit” Vjacseszlav Abakumov felügyelte, de a “túlhajszolt” terroristák nem akartak fogkiveréssel és ujjak eltördelésével bajlódni! Egyszerűen lelőtték Buzinát.
mail
A levelezésből kiderül, hogy a “felügyelő” rendesen leteremti a szervezőt, hogy a gyilkossággal mekkora fölháborodást idéztek elő, pedig a jövőben még rengeteg “tennivaló” lesz!
Amúgy pedig izgalomra még mindezek tetejébe is van oka Nyalókakirálynak és udvartartásának. Holnapután évforduló lesz-Odesszában. A neonáci vérengzés első évfordulója. Komoly előkészületek zajlanak Odesszában, hiszen a “Harag Napja” lett meghirdetve!
Lesznek állítólag komoly “külsőségek” is a “Harag Napja” alkalmából.

Mára virradóan már egy odesszai toronyház homlokzatán Nyalókakirályt “dicsőítették” fényreklámmal: “Porosenko gyilkos”
Donbasszban ma meglepő nyugalom honolt napközben. Mindössze kisebb csetepaték voltak, és ez megfigyelők szerint egyenesen aggasztó.
Ezzel szemben Harkovban nagy a jövés-menés! A városban működő állami (Kijevnek dolgozó) tisztségviselők, valamint az SZBU tagjainak családjait ma elkezdték evakuálni Maradék-Ukrajna belső területeire.
Az ellenállók közleménye pedig azt tudatja, hogy a partizánok is küldik a családtagjaikat-Oroszországba! Harkovban mindenki a háború közeli kiújulásáról, és kiterjedéséről beszél.
Donyeckben ma Eduard Baszurin katonai szóvivő is “robbantott”.
Elmondta, hogy a DNR fegyveres erőinek fogságában van egy magas rangú kijevi latorparancsnok, akinél térképeket is találtak. Nem kis meglepetésre, olyan térképre is bukkantak, amely a valcmanista 95. légi szállítású dandárának I. zászlóalja települési helyeit jelöli 2014 július hónapban. A dolognak “mindössze” abból a szempontból LEHET jelentősége, hogy ez a zászlóalj birtokolta és üzemeltette a “BUK” légvédelmi rakétarendszert Donbasszban. Tavaly júliusban. Amikoris-mint tudjuk-lelőtték a maláj repülőgépet.


https://balrad.wordpress.com/2015/04/30/mai-hirek-maradek-ukrajnabol-es-donbasszbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése