2015. április 30., csütörtök

Donbassz: “az újrakezdés” dátuma május 8-9?

sir
Donbassz frontvonalain a középső szakasztól-Gorlovkától-Sirokinoig-a déli végekig mára virradóan súlyos összecsapások és latortüzérségi támadások voltak mára virradóan.
Délen a novoazovszki járásban lévő Naberezsnoje falut egyszerűen romba döntötte a martalóctüzérség.
Sirokinonál pontosan éjfélkor indított volna rohamot a falu és a népköztársaaságiak állásai ellen a valcmanista bűnbanda. Aknavetős túzelőkészítés után tucatnyi tank fedezetével akartak valamiféle sikert összekoholni maguknak a pribékek. Elég keményen beégett a próbálkozásuk. Föl is hagytak vele. Reggel-helyi idő szerint-hat órakor azonban ismét heves géppuskázás tört ki Sirokinonál. A csata jelenleg is dúl.

Gorlovka latortüzérségi ostroma mára virradóan is folytatósott. Eddigi adatok szerint négy civilt öltek meg ma éjjel a valcmanista gránátok.
Donyeckben mára virradóan nem voltak belövések, de a repülőtér komoly ágyútűz alatt állt. Zsabicsevo hasonló esetekkel “büszkélkedhet”.
Peszkiben a helyzet a jelentések szerint nagyon eldurvult. Mind a népfelkelők, mind a latrok újabb és újabb erőket küldenek a peszki darálóba.
Artyemovszk és Krasznogorovka mellett reaktív latortüzérségi összevonásokat fedeztek fel a népköztársaságiak. (Sorozatvetők öszevonása történt meg)
A DNR információi szerint május 8-9 a valcmanista horda inváziójának tervezett időpontja!
https://balrad.wordpress.com/2015/04/30/donbassz-az-ujrakezdes-datuma-majus-8-9/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése