2015. március 28., szombat

Okszana megírta levelét

Donbasszban hétvégi üzemmódra csendesedett a “fegyverszünet”! Ami viszont nem jelent teljes csendet. Inkább üzengetések szintjén zajlanak az események.
A DNR bejelentette, hogy bizonytalan időre felfüggesztik a martalóctetemek átadását a kijevieknek, mert azok senkit nem hajlandóak átadni a DNR elesettjei közül. (Alapos ugyanis a gyanú, hogy nem minden milicista harcban halt meg, hanem a kínzásokba, amiknek nyoma van a holttesteken. Ez pedig Kijevre nézve nem lenne szép dolog!) Így hát Donbasszban “jegelik” a témát egyelőre.
Ma délelőtt Pervomajszk ismét belekóstolhatott az ostromba. Két hét pihengetés után a latortüzérség ismét ágyúzta a várost.

Peszkiben a már régóta megszokott aknavetőzgetéssel múlatják a felek az időt.
Avgyejevkából Donyeck északi lakótelepeit ágyúzzák a valcmanisták, no meg Szpartakot.
A donyecki reptéren kisebb bnalhé van. Éjszaka beszivárgott néhány martalóclövés, és elkezdett lövöldözni. Most velük van elfoglalva a reptéri milicia.
Gorlovkát öt valcmanista BMP közelítette meg ma délelőtt, és leadtak pár lövést a városra. De mielőtt nagyon nekibátorodhattak volna, egy kósza RPG egyet leolvasztott az ötből. A maradék négy erre kereket oldott.
Sirokinonál is folyamatos a csetepaté

Január 12-én Makejevkában egy latortüzér-gáránát becsapódott egy házba.Okszana édesapjával élt ott. Az apu meghalt, Okszana súlyosan megsebesült. Ványa Voronyenkohoz hasonlóan Okszana is Moszkvába került kórházi ápolásra. Műtétek sorozata után Okszana lábadozik, és jó esély mutatkozik rá, hogy fog tudni járni.
A kislány mos levelet írt. Valcmannak, Obamának és Merkelnek és Putyin elnöknek címezve.
“Ne öljetek meg bennünket. Hadd legyen gyermekkorunk. Ti nem tudjátok, hogy egy gyermeknek micsoda fájdalom elveszíteni a szüleit. Ti nem tudjátok mennyire fájnak a gránátok tépte sebek. Állítsátok meg a háborút!”
A levél elküldésre vár. Az orvosok most azon törik a fejüket, hogy miként tudnák eljuttatni Okszana levelét a címzettek részére!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/28/okszana-megirta-levelet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése