Most már csak drukkoljunk nekik: hadd feszítsék a végsőkig a húrt. Gyűlöltessék csak meg magukat minden létező társadalmi csoporttal.
pir
Sokan nemzeti katasztrófaként élték meg, hogy a Fidesz tavaly (trükkök százaival) újabb teljhatalmat szerzett az országban. Ma már egyre világosabban látszik: nagyon kellett ez a második ciklus ahhoz, hogy a kormányzó nagyurak végleg elveszítsék gátlásaikat és a pofátlanság olyan szintjére jussanak, ami a végső bukásba taszítja őket.
A hatalom torzítja a jellemet – a teljhatalom teljesen eltorzítja azt. Az elbizakodott fideszes pasák belebetegedtek a túlnyert 2014-es évbe – mint mohó kisember az 50 fogásos lakodalmi menübe. Tavaly október óta drámai mértékben elveszítették kapcsolatukat a valósággal és bezárkóztak egyre szűkülő belső világukba. Abba a világba, ahol a zsákmányszerzés (= a hatalom egyetlen célja) minden szabályt felülír és ahol az egyszerű állampolgár legfeljebb mint Kubatov-listázott droid vagy marketingcéllal sulykolt szlogen jelenik meg.
Tavaly ősz óta hetente robbannak ki az olyan kaliberű botrányok, amelyekbe bárhol a civilizált világban kérdés nélkül buknának bele az érintettek. Fel sem fogjuk az ezermilliárdos ÁFA-csalást, máris a belvárosi ingatlanmaffia borzolja a kedélyeket. Ki sem dühöngjük magunkat az MTVA-nak nevezett közpénzfaló hírhamisítókon, máris a nyakunkon az évszázad fideszes brókerbotránya. Közben pár hónap alatt cirka egymilliót zuhan a Fidesz rajongótábora. Vesszőfutásukat elégedett mosollyal nyugtázhatná minden igazságszerető ember – ha nem a mi bőrünkre menne a játék. De hát omlásában súlyos a légvár, ugyebár.
A jó hír, hogy a közérdek – ha kerülőúton is – de végül mégiscsak érvényre jut.
Hála Istennek, hogy győztek tavaly, így újabb 4 évig az ő öntelt ábrázatukat nézheti a nép. Az ő dermesztő arroganciájukat, az ő szélhámos kormányzásukat, az ő pofátlan gazdagodásukat.
Nagyon kellett ez a második ciklus ahhoz, hogy végleg torkig legyünk a Szijjártókkal, Rogánokkal, Lázárokkal. Kellett, hogy a pokolba kívánjuk az életünket megnyomorító gazembereket, az ájtatoskodó műkeresztényeket, a fácánvadászokat, az asszonyverőket, a strómanokat, a boltbezárókat, a kivagyi rongyrázókat.
Kellett még 4 év belőlük, hogy a közös tudásunk részévé váljon: a Fidesz-kormányzás egyenlő a totális közigazgatási megszállással, a kulturális és oktatási tébollyal, a keleti diktatúrák felé sodródással, az eszelős lopással.
Nyolc, az már fagyiból is sok – hát még ilyen évből. Nyolc év teljhatalom után már nincsen visszamutogatás. Orbán a hibás.
Most már csak drukkoljunk nekik: hadd feszítsék a végsőkig a húrt. Gyűlöltessék csak meg magukat minden létező társadalmi csoporttal.
Legyen most már minél nagyobb a katarzis, hogy egy életre megtanulja az ország: a Fidesz nevű bűnszervezet a leggátlástalanabb, legkorruptabb és legkártékonyabb brancs 1989 óta. Hogy meg kell szabadulnunk tőlük, különben nem lesz haladás és nem lesz béke ebben az országban.
Ilyen sötét felhők nem fognak vihar nélkül megtisztulni.
Egyszer kell bukniuk, de akkor nagyon.
(nyugatifeny)