2015. február 21., szombat

Románia démonizálja a magyarságot, eljött a cselekvés ideje

A román hírszerzés leendő vezetője egy blogbejegyzésben kijelentette, hogy Magyarország szövetkezett az oroszokkal, és ez nagy veszélyt jelent, emiatt Romániának meg kell védenie a demokratikus értékeket. Eduard Hellvig szerint Magyarország veszélyt jelent az Európai Unióra, és a magyarországi miniszterelnöknek mindenféle előítéletei vannak a liberális demokráciával szemben, de ezzel Romániának keményen szembe kell helyezkednie, vállalnia kell a konfliktust.
Hellvig szerint a magyarországi kormány külpolitikája veszélyt jelent az Európai Unióra, és "Moszkva befolyása alatt trójai falóként megtöri az Európai Unió egységét". A leendő titkosszolgálati vezető szerint Budapest "nacionalista politikát folytat", ami veszélyezteti a NATO és az EU érdekeit, ezért Romániára hárul az a szerep, hogy a térségben a demokratikus értékek és a nyugati szövetségesek védelmében fellépjen - Magyarországgal szemben.
Hellvig sürgette az európai politikusokat, hogy tegyenek lépéseket Magyarország megrendszabályozására, ami azt jelentené, hogy az Európai Unió politikusai gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra, hogy az külpolitikáját megváltoztassa, és egy működésképtelen ideológia mentén cselekedjen. A román politikus szerint az Európai Uniónak joga van ahhoz, hogy Magyarország külpolitikáját felülbírálja, és ráadásként ideológiai kontrollt gyakoroljon a kormány lépései felett.
Hídfő.net.ru | Eduard Hellvig
Miközben a román politikus arra hivatkozik, hogy az Orbán-kormány külpolitikája az Európai Unióra jelent veszélyt, a gyakorlatban azt láthatjuk, hogy egy a magyarság elnyomásában tevékenyen részvevő politikus hatalomféltéséről van szó. Az ENSZ alapokmánya rögzíti, hogy a nemzeteknek joga van az önrendelkezéshez. Ezek a feltételek az erdélyi magyarság számára nem biztosítottak, vagyis Románia az ENSZ alapokmányával ellentétes, nacionalista politikát folytat, melynek célja a magyarság módszeres felszámolása a mai Románia területén.
2014 márciusában egy előrejelzésünkben kifejtettük, hogy a romániai politikusoktól számítani kell majd ehhez hasonló kirohanásokra, mert Románia egy geopolitikai gyűrűbe kerül, amiben számolnia kell a magyarság függetlenedési törekvéseinek fokozódásával. Most egy olyan geopolitikai helyzet alakul Kelet-Európában, amiben lehetőség van a magyarság önrendelkezésének helyreállítására. Románia lassan ugyan, de felismeri az alakulóban lévő helyzetet, emiatt ad hisztérikus reakciókat az Orbán-kormány keleti nyitás politikájára.
A magyar politikusok fel kell ismerjék, hogy a most alakuló helyzet egy történelmi lehetőség a magyarság számára, amit nem kihasználni nem csak bűn, hanem politikai analfabetizmus.
Románia a nyugati szövetségi rendszer bástyája Kelet-Európában, és ez mindaddig így lesz, amíg a nyugatbarát kormány hatalma meg nem dől. Az idő a nyugatbarát román kormány ellen dolgozik - ahogy haladnak az események, a Visegrádi Négyek valamennyi országa keleti nyitást fog lebonyolítani, és Moszkva felé orientálódik. Emiatt hazánk és Oroszország közt átmeneti érdekegyezés alakul ki a Romániában rekedt magyarság önrendelkezésének helyreállítására. Moszkva a magyarság függetlenedési törekvéseinek támogatásával nyomást gyakorolhat a Nyugat térségi hídfőállásaként működő román kormányra. Eközben Magyarország politikai alapú revíziót hajthat végre.
Ennek gyakorlati megvalósítására példát mutat a volt Ukrajna területén rendezett népszavazás, melynek eredményeként az orosz többségű lakosság demokratikus módon kinyilvánította függetlenségét az orosz nyelvhasználatot korlátozó ukrán kormánnyal szemben. Az erdélyi magyarság szintén megszervezhet egy a román kormány által "illegálisnak", az ENSZ alapokmánya szerint azonban nagyon is legálisnak nevezett népszavazást, amivel rendelkezhet saját sorsáról. A magyar pártok feladata, hogy honfitársainkat segítsék ennek lebonyolításában.
Az erdélyi  magyarság - ha úgy dönt -, akár Magyarországhoz csatlakozás nélkül is rendelkezhet saját sorsáról, egy független országként Kelet-Európában, melynek szuverenitását az ENSZ alapokmánya garantálja. Egy másik lehetőség lenne azonban Erdély Magyarországhoz történő csatlakozása enklávé formájában (pl. a Kalinyingrád régió Oroszország része közös határvonal nélkül, köztes országokkal). Éppen itt az ideje, hogy a magyarság érdekét képviselő pártok - meghonosítván a geopolitikai gondolkodást - tevőlegesen hozzájáruljanak a magyarság ügyének képviseletéhez. A magyarság érdekének képviselete pedig nem az adókon és ezer forintos költségeken civakodást jelenti, hanem elsősorban azt, hogy a magyar nép ne tucatnyi különböző országban szétszóródva éljen, ami eleve lehetetlenné teszi a helyzet további javítását. Románia már számol ezzel a lehetőséggel. A magyar politikusok miért nem?

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/21/romania-demonizalja-magyarsagot-eljott-cselekves-ideje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése