2015. február 21., szombat

Iránba szállíthat szenet a Donyecki Népi Köztársaság

A Donyecki Népi Köztársaság hatóságai arra készülnek, hogy észak-afrikai országokba és a Közel-Keletre fognak szenet szállítani, de elsősorban Iránnak nyújtanak segítséget. Eugen Szamohina ipari fejlesztési miniszter csütörtökön találkozót tartott az iráni partnerekkel, akikkel elmondása szerint könnyen megtalálják a közös hangot, mert Irán nyugati pénzügyi szankciók alá esik, olajembargó alatt áll, de a nyersanyagokra annál inkább szükségük van.
Hídfő.net.ru | Donyeck szén
Szamohina elmondása szerint, miután megkötik az export megkezdéséhez szükséges megállapodásokat, az orosz határon túl a taganrogi kikötőből fogják indítani a szállítmányokat, ami Törökországon keresztül jut majd el Iránba. A miniszter kifejtette, hogy észak-afrikai országokban, Iránban és Törökországban vannak potenciális vevőik, akik hajlandóak is szenet importálni anélkül, hogy a politikai helyzetbe belebonyolódnának.
A Donyecki Népi Köztársaság így saját erőforrásaiból alapozza meg az állami bevételeket, ahelyett, hogy a nyugati országokhoz hasonlóan valamiféle hitelt vennének fel, melynek feltételeként magánkézbe kellene adniuk ugyanazon szénbányákat, melyekből az államnak így közvetlen bevétele származik.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/21/iranba-szallithat-szenet-donyecki-nepi-koztarsasag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése