2015. február 21., szombat

Nyalókakirály kozmált oda a gyjebalcevoi katlanban?

Mike Whitney amerikai politológus és publicista a RIA Novosztyinak nem kevesebbet állított a hírügynökség mai cikkében, mint hogy a gyjebalcevoi katonai vereség Nyalókakirály hatalmának a végét jelenti.
Nehéz nem feltételezni, hogy a katlanban tudatosan cserbenhagyott kijevi csapatok most nem fogják fegyvereiket Valcman ellen fordítani! Kiváltképpen úgy, hogy Nyalókakirály radabéli tábora igencsak meggyérült, amivel párhuzamosan pedig megerősödtek a még nála is szélsőségesebb és még háborúpártibb ellenségei. Készül egy újabb puccs Kijevben, egy második Majdan! Ez pedig gúnyos emlékeztető lesz az USA számára, amely addig-addig mesterkedett, amíg tavaly kiengedte a szellemet a palackból! Vissza pedig nem képes terelni.
Nyalókakirály ellenségei egyértelműen az ő nyakába varrják a gyjebalcevoi kudarcot. Hiába volt a hétszeres martalóc túlerő, alapvetően elhibázott volt a stratégiai cél. A kivitelezés pedig katasztrofális.
Az oligarchák pénzén abrakoltatott önkéntes latorhordák parancsnokai most nagyon nyűgösek Valcmanra, és fenekednek ellene. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha ezek a zsoldosbandák maholnap Kijev központjában bukkannának fel.
Az USA-nak pedig mindenképpen osztoznia kell a vereség bürökpoharának kihörpintésében Valcmannal.
Az utóbbi tíz esztendőben ilyen mértékű katonai vereséget a világban Amerika által támogatott diktatúra nem volt kénytelen elszenvedni, mint a gyjebalcevoi katlanbéli katasztrófa. Bebizonyosodott, hogy a kijevi junta az USA és a NATO közvetlen katonai beavatkozása nélkül semmit nem ér!
Whitney szerint a totális kétségbeesés vitte rá Valcmant arra, hogy békefenntartó erők Donbasszba küldéséért könyörögjön. Csakhogy bármiféle ötletelés is zajlik a terv kapcsán Oroszország kihagyására a békefenntartó erőkből, Oroszország nélkül a dolog nem fog működni. Azon egyszerű oknál fogva, hogy az ENSZ BT-aminek Oroszország VÉTÓJOGGAL RENDELKEZŐ állandó tagja-jóváhagyása nélkül a terv nem kivitelezhető! Még akkor sem, ha abban CSAK európai erők vennének részt. Márpedi kizárható, hogy az ENSZ BT. rábólintson egy ilyen kijevi tervre.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/21/nyalokakiraly-kozmalt-oda-a-gyjebalcevoi-katlanban/



Kijev nem gondoskodik a Debalcevoból kivont csapatok ellátásáról

Hídfő.net.ru | Artimovszk ukrán csapatok
A Reuters hírügynökség Debalcevo környékén működő helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a városból kivont ukrán katonák tömegével áramlottak be Artimovszk területére, ahol most időről időre lövések hangjait hallani, és az ukrán katonák részegen tombolnak az utcákon. A New York Times szintén erről számol be, forrásuk szerint Artimovszk területére az ukrán csapatok teljesen demoralizált állapotban érkeztek, és általános köztük a felháborodás a Debalcevoban kialakult helyzet irányítatlansága, szervezetlensége miatt.
A helyszíni tudósító szerint Debalcevo feladása óta rengeteg ukrán katona tartózkodik Artimovszk utcáin, a központi téren "múlatják az időt" fegyverrel és alkohollal a kezükben. Elmondása szerint a kivonulás után az ukrán katonák egy része taxival távozott a városból, de mivel fegyverük van, úgy érezték, hogy fizetniük nem kell, nekik ez jár. Mások a helyi éttermek környékén állomásoznak, szintén ételt rendelnek, de nem fizetnek érte. A New York Times tudósítója szerint az sem egyértelmű, hogy biztosítanak-e számukra valamiféle szálláshelyet, mert sokan egy hotel környékén állomásoznak; úgy tűnik, hogy Kijev utasítást adott ugyan a kivonulásra, de a csapatok ellátásáról nem gondoskodik, azok maguk gondoskodnak ételről, szállásról és közlekedési eszközökről, amit jobb híján a civil lakosságtól vesznek el.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/21/kijev-nem-gondoskodik-debalcevobol-kivont-csapatok-ellatasarol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése