2015. január 25., vasárnap

Újoroszország harctéri hírei

Nem áll jól a kijevi junta latorerőinek szénája Újoroszország frontjain. Ez a hétvége a népköztársasági erők jóvoltából nem úgy alakult Donbasszban, mint ahogyan azt már (akár mi is) megszokhattuk. A “hétvégi üzemmód” most elmaradt.
Északon (Лисичанск)Liszicsanszkban pánikolnak a latrok. Feltűntek ugyanis mára virradóan a népköztársaságiak tankjai. Rengeteg martalóc felkötötte volna a nyúlcipőt, ám a hátukban ott vannak a jobbszektoros büntetőkülönítmények. Igy aztán huszonnyolcan inkább “előre menekültek”! Ők már biztonságban érezhetik magukat.
A donyecki reptérhez tartozó radartornyot is megkaparintotta végképp a milicia.

(Донецк)Donyecket és (Макеевка)Makejevkát mára virradóan keleti irányból-azaz a gyjebalcsevoi katlan felől-három alkalommal is latortüzér-támadás érte. Donyeckben négy, Makejevkában hat civil halt bele az esztelenségbe.
Gorlovkát és Jenakijevot mára virradóan ismét “Uragan”-rakétavetőkkel lőtte Valcman latortüzérsége. Gorlovkában hat, Jenakijevoban kettő áldozatot követelt a bűncselekmény.
(Редкодуб)Redkodubba és (Гурты)Gurtyüba bevonultak a népfelkelők.
Az éjszaka folyamán a népfelkelők hevesen ostromolták a gyjebalcsevoi kazán pribékjeit (Красный Пахар)Krasznyij Paharban, (Мироновск)Mirovszkban, (Мироновкa)Mironovkában és (Новолуганске)Novoluhanszkéban. Rengeteg hozzátartozó készülhet fel rossz hírek érkezésére Donbasszból, az “ott szolgáló” fiú, férj, vagy apa felől. (Az értesítések ügyét a rendkívül rossz tapasztalatok miatt a két Népköztársaság hatóságai vállalták magukra.)
Avgyejevkában még mindig nem sikerült felszámolni a bérgyilkosfalkát. Egész éjjel zajlottak a háztól-házig csaták, de “útban van a lakosság”!
Mariupolnál tegnap késő délután “elaludt” a milicia. Átcscsusszant a látókörükön egy latorkonvoj. Ez viszont nem kerülte el a körbezárt városban rettegő martalócok figyelmét. Az utolsó szálig elpusztították a “felségjelzés” elhagyásával magát álcázni akaró kijevi hordát. A Dnyepropetrovszkból indított konvoj teljesen odaveszett. Technikástol-martalócostól.
Ezt a balhét leszámítva Mariupol környékén a “szokásos élet” zajlik. Lövöldözgetés ide – oda!
A DNR elnöke Alekszandr Zaharcsenko hivatalos közleményben cáfolta Kijev miliciát ért vádjait a tegnapi mariupoli “esemény” miatt.

Érdekes, hogy tán még az utolsó becsapódás meg sem történt-Kijev máris ajvékolt!


https://balrad.wordpress.com/2015/01/25/ujoroszorszag-harcteri-hirei-3/

karta
Könnyen megeshet, hogy igen sikeres hétvégét mondhatnak a magukénak a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság fegyveres erői. Offenzívájuk eredményesnek mondható.
(Попасная)Popasznajába magyar idő szerint délután kettő órakor bevonultak a népköztársaságiak erői.
(Стаханов)Sztahanovbók tömegesen menekülnek a helyiek. Ma négy alkalommal, legalább húsz “Uragan”-rakéta csapódott be a város területére, még egyelőre fel nem mérhető számú civilt meggyilkolva.
(Счастья)Szcsasztyje és (Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka ellen fenekedett éppen a latortüzérség, amikor megelőzte őket a milicisták rpecíz tűzcsapása. Száznál tobb lator harapott fűbe.
(Петровка)Pertovka irányából a valcmanisták Donyeck “Petrovszkij” kerületét lőtték ma több alkalommal is. Hat civil belehalt.
Avgyejevka nagyon kemény dió! Ma is szünet nélkül folyt a harc a civilek közé-mögé búvó jobbszektoros fenevadakkal. Sok elpusztult, de még mindig van belőlük bőven. A település valamivel több mint felét már visszaszerezte tőlük a szerb önkéntesbrigád, és helyi segítőik.
(Макеевкa)Makejevka “nem volt ilyen szerencsés”. Kora délután össztüzet zódított a településre a mély gyászban szenvelgő Valcman latortüzérsége.
Gorlovkát ismét intenzíven lőtte ma a kijevi junta latortüzérsége. Tucatnyi “Uragan” rakéta “érkeztéről kaptunk hírt. Ismét hallottjai vannak a támadásnak. Gorlovkában semmilyen közmű nem működik.
Gyjebalcsevot kezdik szorongatni a népfelkelők. A város keleti-déli peremvidékén már kézifegyverekkel lövik a felek egymást.
grá
(Никишино)Nyikisinonál komoly összecsapás zajlott le ma délelőtt. A végveszélybe került latrok megpróbáltak egy eddig nem tapasztalt erejű kitöréssel. Az akcióban hét milicista elesett, de a martalócok négy tankot és két BMP-t “bebuktak”! Azokban meg ugye ültek martalócok.
(Алчевск)Alcsevszknél ádáz csata dúl még délután is az út kézrekerítéséért. Ha ezt a célját eléri a milicia, a katlan utánpótlása megszűnik.
kart
Mariupol északkeleti részénél a népköztársasági erők áttörték a valcmanisták vonalait (Талаковке)Talakovkánál és (Ломакино)Lomakinonál. Már csak (Сартана)Szartana van a milicisták és Mariupol között.
Délen az E-58-as és a T-19-es útért támadnak a népfelkelők (Виноградное)Vinogradnoje és az (Орджоникидзе)Orzsonikidze szakaszon.
115 latoregyed vesztét okozta a tegnapi “pániktűz”-amit a rettegő mariupoli martalócok lőttek ki tegnap a saját konvojukra.
Harkovban is “megpezsdült” az élet. Kora délelőtt a város “Balasovka” kerületében három latorteherautót lőttek ki “ismeretlenek”. A teherautók robbanószereket szállítottak. Pazar látvány kerekedett a dologból. A tetteseknek nyoma veszett.
hulladék2
hulladék1
Odesszai felvétel tegnap. Temető a város határában. A táblán a felirat: “Sebészeti hulladék”! Miféle sebészet működhet Odesszában? Elég jó nagy kapacitású lehet, hiszen 1438 egyhetesnél nem régebbi sírhant van összeszámolva!

https://balrad.wordpress.com/2015/01/25/donbassz-ma-14/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése