2015. január 18., vasárnap

Nyalókakirály ma “békefelvonuláson” vett részt!

A legfrissebb jelentések szerint Birjukov kijevi vezérkari főnök is bejelentett egy ma délben indított “óriási latoroffenzívát Donyeck fő csapásiránnyal” A DNR közlése szerint Gyenisz Pusilint idézve: “valódi katonai tevékenység a repülőtér ellen megkísérelt, harckocsikkal támogatott támadási kísérlet volt, amit a népköztársaság erői elfolytottak! Viszont Donyeck-a város-rendkívül heves tüzérségi tűz alatt áll, a fél város lángol.”
A repülőtérnél viszont hét latortank leolvadt, és legalább hatvan martalóc fűbe harapott.
Gorlovka elképesztő tüzérség ostrom alatt áll. Csak ma délelőtt tíz órától (moszkvai idő szerint) délután négyig legkevesebb száz civilt öltek meg a latorgránátok. Egész Gorlovkában folyamatosan zúgnak a harangok! A valcmanista bűnbandák “Uragan” és “Grad”-sorozatvetőkkel lövik a várost. Az utcákon tucatjával hevernek a városlakók holttestei.
Jenakijevo is a latortüzérség ténykedését szenvedi.
A Pusilin által jegyzett közlemény kitér egyébként a Donyecki Népköztársaság eddig tanúsított türelmes magatartására, és figyelmezteti Kijevet: ez a türelem elfogyott a mai napon. A DNR meg fogja védeni önmagát, és meg fogja torolni a megszállók által okozott szenvedéseket. A közlemény a lakosság kitartására szólít fel, amely a legfőbb kárvallottja a kijevi junta esztelenségének.
Hírszerzői jelentések északi irányból-Kramatorszk és Krasznoajmersz térségéből-jelentettek komoly latorerő vándorlást Gorlovka-Donyeck irányába.
Ezen jelentés begépelésekor érkezett a hír, miszerint Alakszandr Zaharcsenko, a DNR elnöke is nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelenti: a múltban, a jelenben történtekért éppúgy mint a jövőbeni történésekért a kijevi junta a felelős. “Kijev háborút akart, Kijev háborúban áll velünk, Kijev háborút akar! Ez Kijev döntése! A következményekért is Kijevé a felelősség!”
Eközben ma Kijevben Nyalókakirály “békemenetet” szerveztetett! Úgy látszik, nagyon megtetszett neki “csárlizás” Párizsban! Élete párján kívül az összeröffeneten ott volt még Jacenyjuk, és Gázos Julcsa gáz és belsőségnagykereskedő is. No meg Őfelsége miniszterelnökének-Jacenyjuknak-jó néhány “békéért rajongó” minisztere is. Az apropot a volnovahai mészárlás szolgáltatta! (A ma megjelent EBESZ-jelentés kategorikusan kizárta a népköztársaságiak keze művét az ügyben!) Mindettől függetlenül Nyalókakirály az ő Maradék-Ukrajnájának, valamint saját maga és a kijevi junta békeszeretetét és békevágyát hangoztatta. Mély megrendüléssel elmondott beszéde végén imigyen hörkent föl: “Márpedig győzni fogunk, és ismét teljes mértékben ellenőrizni fogjuk Donbasszt!”

https://balrad.wordpress.com/2015/01/18/nyalokakiraly-ma-bekefelvonulason-vett-reszt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése