2014. december 25., csütörtök

Szócséplés Donbasszról-“vita” Donbasszban!

Több mint négy és fél hónap után tegnap délután Minszkben ismét találkoztak Donbassz kérdésében az érintett felek képviselői. (Az első ilyen találkozó szeptember 5-én volt.)
tel
A tanácskozáson az EBESZ-küldöttségét Heidi Tagliavini, a szervezet ukrajnai különmegbízottja, Maradék-Ukrajnát Leonyid Kucsma volt elnök, Oroszországot Mihail Zurabov kijevi nagykövet, a Donyecki Népköztársaságot Gyenyisz Pusilin, a Luhanszi Népköztársaságot Vlagyiszlav Gyejnyego képviselte.
A tegnapi alkudozás témaköre a már egyszer megállapodásban rögzített nehézfegyver-visszavonás a frontvonalakból (amit Valcmanék valahogyan fordítva értelmeznek) a hadifoglyok cseréje, és Donbassz humanitárius megsegítésének feltételei voltak.
Hogy mire jutottak tegnap? Hát sok dolgot nem tudni! Mondhatni semmit nem tudni. Csak azt, hogy pénteken ismét találkoznak.
védők
Miközben Minszkben-többek között az egyszer már a “megállapodás értelmében visszavont nehézfegyverek” visszavonásáról-tárgyaltak a diplomaták és a politikusok, a szóban forgó nehézfegyverek a “tettek mezején” bizonyítottak.
Mondani sem kell talán, hogy Nyalókakirály latorhordája volt az, amely a megbízható szovjet tüzérségi technikájával igyekezett “büszkélkedni”! Peszkiből lőtte a latortüzérség a donyecki repülőtér romhalmazait nagy buzgalommal. A helyi idő szerint kora este (17 óra) kezdődött akció reggel öt óráig kitartott.
(Обозное)Oboznojet, (Попасная)Popasznaját, és (Крымское)Krimszkojet szintén egész mára virradó éjszaka lőtte a valcmanista latortüzérség. Popasznajában sajnos két polgári személy belehalt a szentesti martalócbuli tűzijátékába.
Mindezzel együtt is Donbasszban csendesnek volt mondható a mára virradó éjszaka.
sín
Érdekességként megjegyezzük, hogy Odesszában is volt tegnap egy vasútrobbantás. Egy nagyon lassan haladó tehervonat alatt robbant nyílt pályán bomba. Nagy kárt nem okozott, viszont annál nagyobb riadalmat a helyi hatóságok körében.
art
Miközben a tegnapi artyemovszki veszteség (méreteit tekintve a háború kezdeti időszakában elszenvedett valcmanista veszteséágekhez hasonlítható csak) leltárját könyvelgetik a kijevi udvarban, Harkov és Csugujev között késő este fölbukkant egy rendkívüli méretű latorpáncélos konvoj. Talán mondanunk sem kell, hogy ezeket nem a frontról visszavont nehéz technikához tartozóna véli a népköztársaságiak hírszerzése.
basi
Már csak a mozgásuk irányából sem tudnak ilyen megállapításra jutni, hiszen hajnalban már Csugujev és Izjum között tűnt fel ennek a konvojnak az előőrse. Egyértelműen Donbassz irányába haladnak.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/25/szocseples-donbasszrol-vita-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése