Lassan azért szivárognak a hírek a tegnapi minszki-valóban csak-szócséplésről. Úgy lehet összegezni a megbeszélések tegnapi fordulójának eredményeit, hogy gyakorlatilag semmi eredmény.
Már a tegnap esti, és a mára virradó donbasszi harctéri események engedték sejtetni, hogy a bjelorusz fővárosban megtartott összejöveteltől a résztvevők nem igazán várnak áttörést. A nyugati keresztények Karácsonyának első napja (amit azért Donbasszban is, de Maradék-Ukrajnában is megtartanak a népek) ezek után nem is csoda, hogy nem a keresztényi szeretet jegyében telt a frontokon.
A legádázabb tüzérségi összecsapások (Счастьe) és (Бахмутка)Bahmutka környékén voltak-vannak.
(Волновахa)Volnovaha-tájékán dél kürüli tájban mintha erőfelmérést csináltak volna a felek.
(Горловкa)Gorlovka lakótelepei a mai nap folyamán több irányból is kénytelenek voltak elviselni a valcmanista latortüzérség karácsonyi “áldását”. (Майорск)Majorszkból, (Широкой Балки)Siroka Balkiból, és (Дзержинск)Dzserzsinszk-irányából lőtte Nyalókakirály bérgyilkosainak tüzérsége a várost. Sajnos két gorlovkai polgár nem tudta elviselni. Legalább négyen pedig kórházba kerültek, súlyos sebesülésekkel.
Donyeckben a mai nap majdhogynem csendes volt idáig. Valóban csak néhány latorgránát robbant, de azok sem a városban. A repülőtér az nyughatatlanabb terep volt, mert a Peszkiben fészkelő pribéktüzérség több alkalommal is tüzet nyitott, de ez jobbára csak a szunyókáló milicistákat zargatta nyugalmukban.
rrom
rrom
(Дебальцево)Gyjebalcsevo “alatt” meglehetősen komoly martalócmozgolódást jelentettek. Szám szerint két tucat lator BTR foglalt el szemmel láthatóan “startpoziciót”.
(Никишино)Nyikisinoi elfojtott kitörési kísérlet nélkül már nem is lenne igazi egy összefoglaló. Ma is volt ilyen akcióból mindjárt kettő is. A népköztársaságiak két RPG-t áldoztak az ügy érdekében, a pribékek két tankot.
Donbassz északi-Luhanszk-régióbeli részein is kiújultak a harcok ma, néhány napos “eseménytelenség után”.
(Попасная)Popasznaja tájáról vette tűz alá délelőtt a latortüzérség (Первомайск)Pervomajszkot és (Ирмино)Irminot.
(Стаханов)Sztahanovból a népköztársaságiak tüzérsége ágyúzta a zsoldosállásokat.
(Смело)Szmelo és (Пришиб)Prisib térségében a milicisták leolvasztottak három latorpáncélost. Aknavetőkkel fűtöttek be nekik.
Egy (Сокольники)Szokolnyiki melletti milicista blokkposztot viszont tüzérségi találat ért. Egy milicista elesett, három súlyosan megsebesült.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka (Северский Донец)Szeverszkij Donyec folyó fölött átívelő hídjánál nehézgéppuskákkal és aknavetőkkel vívnak a szembenálló felek kora reggel óta.
Mariupolban a Május Elseje úton kora délután tűzharc tört ki. A városba “beszivárgott ellenséges elemek” támadtak meg három belső ellenőrző posztot. Két katona életét vesztette. -Ezt a hírt viszont a latorparancsnokság tájékoztató hivatala adta ki magyar idő szerint délután három órakor. Ebből viszontarra lehet következteni, hogy olyan komoly támadás érhette a mariupoli latrokat, amit nem lehet elhallgatni. Ha pedig ez így volt, akkor ott nem két latoregyed haraphatott fűbe, hanem sokszor kettő!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/25/karacsony-donbasszban/